Υλικά
Κρασί λευκό 1 κούπα του τσαγιού
Ελαιόλαδο 1 κούπα του τσαγιού
Νωπή μαγιά 20 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3-4 κούπες του τσαγιού κοσκινισμένο
Ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Δύοσμος 1 κουτάλι της σούπας κοφτό τριμμένος
Πάπρικα γλυκιά- καυτερή από 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι μαύρο
Σουσάμι ασπρόμαυρο ή παπαρουνόσπορο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από την μαγιά και το σουσάμι. Προσθέτουμε την μαγιά (αφού την έχουμε διαλύσει σε ελάχιστο νεράκι) και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Με χοντρό πλάστη αφού πρώτα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια , ανοίγουμε την ζύμη μας , όχι πολύ λεπτή , θέλουμε να έχει πάχος και με μια κούπα κόβουμε στρογγυλά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο, πασπαλίζουμε με σουσάμι ασπρόμαυρο ή παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμα για σερβίρισμα και τρώγονται ζεστά και κρύα.
* Εναλλακτικά μπορούμε να θρυμματίσουμε τυρί φέτα ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί, μπορούμε να ψιλοκόψουμε και κάποιο αλλαντικό και να τα ανακατέψουμε όλα μαζί στη ζύμη, δημιουργώντας έτσι αλμυρά κράκερς με τυρί και αλλαντικά.
Πηγή : http://www.chefoulis.gr/