Μελιτζάνες φούρνου

images_κατάλογος.jpg

Υλικά

• 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
• ½ φλ. ζωμό κότας σπιτικό ή κονσέρβας
• από 1 κ. γλυκού βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη
• ¼ κ. γλυκού αλάτι και ¼ κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 1/3 φλ. παρμεζάνα ξυσμένη (40 γρ.)
• 1 μεγάλη μελιτζάνα (800 γρ.) κομμένη σε λεπτές φέτες
• ½ φλ. μοτσαρέλα ημίπαχη

Εκτέλεση

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε 1 κουταλάκι γλυκού λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 6-8 λεπτά. Ρίχνετε ντομάτα, ζωμό κότας, βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε, χωρίς καπάκι σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Ανακατεύετε σε μπολ τα χτυπημένα αυγά με 2 κουταλάκια παρμεζάνα. Βουτάτε τη μελιτζάνα στο μείγμα του αυγού.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι. Σοτάρετε τη μελιτζάνα ένα λεπτό από κάθε πλευρά. Τοποθετείστε τις έτοιμες μελιτζάνες σε μία πιατέλα.

Ρίχνετε το ¼ από το μείγμα ντομάτας σε ένα πυρέξ. Τοποθετείτε από πάνω τις μελιτζάνες και τις περιχύνετε με το ¼ της σάλτσας και το 1/3 της μοτσαρέλας και της παρμεζάνας. Επαναλάβετε τις στρώσεις. Σκεπάζετε και ψήνετε για 50 λεπτά στους 180°.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr/homepage/index.html