Αρακάς κοκκινιστός με αγκινάρες

images_ara2as2.jpg

Μια υγιεινή και ιδιαίτερα θρεπτική συνταγή κατάλληλη για τη νηστεία και όχι μόνο. Ένα πιάτο αντιπροσωπευτικό του Μεσογειακού τρόπου διατροφής που προσφέρει φυσική ασπίδα απο καρδιαγγειακά νοσήματα.

Υλικά (4 μερίδες)

½ κιλό αρακάς, 12 αγκινάρες, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 καρότα ψιλοκομμένα, 1 κονσέρβα ντομάτα, 2 κ. σ. τοματοπελτέ, 2 φλ. ελαιόλαδο, 1/3 ματσάκι άνηθο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και 2 φλιτζάνια νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον αρακά, τις αγκινάρες, τα καρότα και τον άνηθο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν.

Πηγή : http://www.nutrimed.gr