Υλικά:
2 καρότα
2 – 3 μεγάλα κρεμμύδια
300γρ. ρύζι αναποφλοίωτο (μουσκεμένο από το βράδυ σε νερό)
100γρ. μαύρες σταφίδες
70γρ. κουκουνάρι
1 – 2 κουταλιές γλυκού κανέλα
1 ποτηράκι κρασί
Χυμός από 2 λεμόνια
1 μάτσο άνηθος
1 μάτσο μαϊντανός
1 φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τα (ψιλοκομμένα) καρότα και κρεμμύδια, το ρύζι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, το κρασί, την κανέλα, τον άνηθο, το μαϊντανό και το λάδι.
Τυλίγουμε με τη γέμιση φύλλα λάχανου ή μαρουλιού ή κληματόφυλλα ζεματισμένα. Τα βράζουμε με ζωμό λαχανικών, το χυμό των λεμονιών και ένα γυάλινο πιάτο από πάνω για να μην ξετυλιχθούν.
Πήζουμε το ζωμό με κορν – φλάουρ, προσθέτουμε (αν μας αρέσει) και λίγο γιαούρτι και τον ξαναρίχνουμε στο φαγητό.
Με την ίδια γέμιση μπορούμε να γεμίσουμε και κολοκυθοκορφάδες.
Πηγή : nutrimed.gr