Ντοματόψωμο

images_ntomatopsomo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά


Για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 700 γρ κοσκινισμένο    
    Ξηρή μαγιά στιγμής ΓΙΩΤΗΣ 1 1/2 φακελάκι ή 50 γρ νωπή    
    Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας    
    Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό    
    Ελιές 10 τεμ κομμένες ροδέλες χωρίς κουκούτσια    
    Αλάτι
    Νερό χλιαρό όσο πάρει    

Για την γέμιση

    Ντομάτες 5 τεμ χωρίς φλούδα    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο    
    Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες    
    Ελαιόλαδο 5 κουταλιές της σούπας    
    Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Φέτα 200 γρ τριμμένη    
    Αλάτι -πιπέρι-πάπρικα
    Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος 

   

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μεγάλο μπολ την μαγιά μαζί με χλιαρό νερό να λιώσει,προσθέτουμε την ζάχαρη,το ελαιόλαδο,το αλάτι, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και σιγά σιγά ρίχνουμε κι άλλο νερό χλιαρό. Ζυμώνουμε την ζύμη μας μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας (στην πράξη βλέπουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό ή αλεύρι).Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες, συνεχίζουμε το ζύμωμα για να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουμε την ζύμη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε την γέμιση. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε αλάτι,πιπέρι πάπρικα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες , τις ψιλοκόβουμε και τις τεμαχίζουμε ελαφρώς στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι κι αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά τους. Βγάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει.Προσθέτουμε την φέτα τριμμένη,τη ρίγανη,τον μαϊντανό  κι ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί κι απλώνουμε με τα χέρια μας την ζύμη. Τοποθετούμε επάνω της την γέμιση. Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Πηγή : chefoulis.gr