Πανεύκολα μπισκότα με ταχίνι

images_24_20140605_0098-638x350.jpg

Υλικά

    8 κ.σ. βούτυρο [115 γρ.] λιωμένο
    3/4 φλ. τσαγιού ταχίνι
    1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
    1/2 φλ. καφέ [σκούρα] ζάχαρη
    1 μεγάλο αυγό
    1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
    1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
    σουσάμι [προαιρετικά] [*]

Εκτέλεση

    Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνετε και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το μεγάλο ταψί του φούρνου.
    Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, το ταχίνι και τις 2 ζάχαρες και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και να έχετε ένα αφράτο μείγμα.
    Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα. Το προσθέτετε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου, στο μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
    Παίρνετε 2 κ.σ. κοφτές, από το μείγμα και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Τα κυλάτε στο σουσάμι [προαιρετικά] και τα τοποθετείτε  πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί. Όταν τελειώσετε όλη τη ζύμη, βουτάτε ένα πιρούνι σε ζεστό νερό και πιέζετε τα “μπαλάκια” ελαφρώς [με το πίσω μέρος των δοντιών του πιρουνιού] σταυρωτά, έτσι ώστε να γίνουν ελαφρώς πλακέ και να μείνουν επάνω οι χαρακιές του πιρουνιού.
    Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε 10 λ στο ταψί να “σταθούν” και μετά τα αφήνετε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

[*] Μπορείτε αντί για σουσάμι να τα πασπαλίσετε, όταν θα είναι έτοιμα να τα βάλετε στο φούρνο με θρυμματισμένους στο μούλτι ξηρούς καρπούς [φουντούκια, καρύδια, αμύγδαλα].

πηγή:sintayes.gr