Γλυκό γιαούρτι με ζελέ φράουλας

images_25_gliko-giaourti-zele-fraoulas-624x350.jpeg

Υλικά

    Για το ζελέ φράουλας:
    500 γρ. φράουλες πολύ ώριμες, πολτοποιημένες σε μούλτι
    200 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4 [πλυμένες και καθαρισμένες]
    50 γρ. ζάχαρη
    15 γρ. φύλλα ζελατίνας [δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.]
    Για τη κρέμα γιαουρτιού:
    1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
    120 γρ. μέλι
    15 γρ. φύλλα ζελατίνας [δηλαδή 3 φύλλα των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.]

Εκτέλεση

    Για το ζελέ φράουλας: Βάζετε τα φύλλα ζελατίνας να μουλιάσουν σε ένα μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τη τοποθετείτε σε χαμηλή φωτιά.
    Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρετε και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας, στραγγισμένα από το νερό  και ανακατεύετε ώστε να λιώσουν. Προσθέτετε και το υπόλοιπο 2/3 πολτοποιημένες φράουλες, ανακατεύετε να ενσωματωθούν και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει, προσέχοντας όμως να μην στερεοποιηθεί.
     Προσθέτετε τότε τις κομμένες στα 4 φράουλες, ανακατεύετε απαλά και γεμίζετε μια ψηλή φόρμα των 2 λίτρων. Την αφήνετε στο ψυγείο για 4-5 ώρες, να σταθεροποιηθεί το ζελέ.
    Για τη κρέμα γιαουρτιού: Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνας μουλιάζοντάς τα μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε σε ένα μπολ με 30 γρ. ζεστό νερό, ώστε να λιώσουν.
    Ανακατεύετε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνετε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα. Ανακατεύετε και το αδειάζετε στο υπόλοιπο γιαούρτι.
    Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, πάνω από το ζελέ φράουλας. Αφήνετε ξανά στο ψυγείο για αρκετές ώρες, ώστε να παγώσει η κρέμα. Για να ξεφορμάρετε βυθίζετε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ζεστό νερό και αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.

πηγή: sintayes.gr