Μηλόπιτα με κρέμα τυριού και τραγανή κρούστα

images_24_Capture4-497x350.png

Υλικά

    Για την επικάλυψη:
    1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
    1/4 φλ. τσαγιού κορν φλέϊκς αρεσκείας σας
    1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, 15 λ εκτός ψυγείου
    Για τη βάση:
    1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
    1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    Για τη γέμιση:
    225 γρ. τυρί κρέμα τύπου Μασκαρπόνε ή Philadelphia
    1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη + 1 κ.σ. επιπλέον χωριστά
    1 αυγό
    1 καψουλίτσα βανίλιας
    2 μήλα μέτρια καθαρισμένα σε μικρά κομματάκια
    1/4 κ.γ. κανέλα
    μια πρέζα αλάτι
    μια πρέζα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος, αφήνοντας περιθώριο περιμετρικά. Βουρτσίζετε με λίγο βούτυρο και το χαρτί ψησίματος.
    Για τη βάση: Βάζετε σε ένα μπλέντερ το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι και το βούτυρο και τα χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ζύμη σαν υγρή άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι το στρώνετε στο ταψάκι πιέζοντάς το ελαφρώς και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώνει.
    Για την επικάλυψη: Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη καστανή ζάχαρη και τα κορν φλέϊκς. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε με ένα πιρούνι ζωηρά ή με μίξερ χειρός σε μικρή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να τρίβετε εύκολα. Το σκεπάζετε με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να κρυώνει.
    Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα με 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το αυγό, τη βανίλια, μια πρέζα αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη ψημένη βάση και λειαίνετε την επιφάνεια.
    Σε μπολ βάζετε τα μήλα, την επιπλέον 1 κ.σ. ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε να καλυφθούν καλά τα μήλα. Στρώνετε τα μήλα πάνω από τη γέμιση κρέμας τυριού. Πασπαλίστε τρίβοντας το μείγμα επικάλυψης πάνω από τα μήλα ισομερώς.
    Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο φούρνο για 30-35 λ μέχρι να έχετε μια σταθερή γέμιση. Βγάλτε το γλυκό από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, καλύψτε το γλυκό με μια μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά, το κόβετε σε κομμάτια μεγέθους αρεσκείας σας και σερβίρετε.

πηγή: sintayes.gr