Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτικό φύλλο & κίτρινα τυριά

images_22_Cheese-Pies-from-Milos-Pitarakia-Milou-1024x721-638x350.jpg

Υλικά

Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120ml χλιαρό νερό
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
2 αυγά χτυπημένα
80 γρ. τυρί κεφαλογραβιέρα της αρεσκείας σας τριμμένη
70 γρ. τυρί έμενταλ ή ρεγγάτο [emmental ή regato] τριμμένα
1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο [προαιρετικά]
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση και προσθέτετε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι. Ανακατεύετε και ζυμώνετε προσθέτοντας σταδιακά το νερό μέχρι να έχετε ένα αφράτο λείο μείγμα [αν η ζύμη είναι κολλώδης προσθέτετε λίγο ακόμα αλεύρι]. Σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί η ζ’ύμη για 20′-30′.
Για τη ζύμη: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη ζύμη τυριών. Χτυπήστε το αβγό, τρίψτε τα τυριά και ανακατέψτε τα σε μπολ μαζί με το δυόσμο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για το φύλλο: Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγετε τη ζύμη [περίπου 0,2 εκ. πάχος]. Με τη βοήθεια ενός κουπ ή με ένα πιατάκι από φλ. καφέ, κάνετε στρογγυλά πιτάκια [12 εκ. περίπου] όπως φαίνεται πιο κάτω στην εικόνα. Τοποθετείστε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση σε κάθε κυκλικό πιτάκι και διπλώστε τη ζύμη, δημιουργώντας ένα μισοφέγγαρο. Ενώστε τις άκρες καλά, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
Τηγανίζετε τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Όταν ροδίσει η μια πλευρά γυρίζουμε από την άλλη. Βγάζετε από τη φωτιά με τρυπητή κουτάλα και αφήνετε τα τυροπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσουν το επιπλέον λάδι.

πηγή: sintayes.gr