Ρυζόγαλο με κανέλα

images_17_rizogalo.jpg

Ένα κλασικό γλυκό που καταναλώνεται οποιαδήποτε ώρα της μέρας!

Διατροφικές πληροφορίες  ανά 100γρ      ανά μερίδα (150γρ)

ενέργεια/energy       73,3kcal          110kcal

πρωτεΐνες/protein   5γρ.     7,6γρ.

υδατάνθρακες/carbohydrates        8,9γρ.  13,4γρ.

λιπαρά/fat     1,5γρ.  2,3γρ.

Το ρυζόγαλο με κανέλα έχει 209kcal ανά μερίδα 180γρ. με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.

Υλικά

125γρ. Ρύζι Γλασέ, 620ml Νερό, 1γρ. Αλάτι, 1250ml Γάλα Light, 18γρ. Sweete,

35γρ. Κορν Φλάουερ, 1/2 τεμ. Φρέσκια Βανίλια, 1 κουταλάκι Κανέλα Σκόνη

Εκτέλεση

> Βράζουμε το ρύζι με το νερό και το αλάτι.

> Αφού βράσει το ρύζι, το σουρώνουμε.

> Αραιώνουμε το Κορν Φλάουερ σε λίγο γάλα.

> Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το γάλα με τη Sweete και τη βανίλια και ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι.

  Ανακατεύουμε διαρκώς το μίγμα έως ότου να βράσει.

> Αφού βράσει το μίγμα, προσθέτουμε το αραιωμένο Κορν Φλάουερ και ανακατεύουμε έως ότου χυλώσει το ρυζόγαλο.

> Τέλος, αδειάζουμε το ρυζόγαλο στα μπολάκια μας, πασπαλίζουμε με κανέλα και γαρνίρουμε με στικ βανίλιας.

 14 μερίδες

> Το ρυζόγαλο μπορείτε να το απολαύσετε   ζεστό ή κρύο ανάλογα με την εποχή και τη διάθεσή σας!