Τούρτα παγωτό με μπισκότα και φράουλες

images_19_--622x350.jpg

Υλικά

Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
125 γρ. βιτάμ λιωμένο
Για το παγωτό:
1 κουτί [250 γρ.] φυτική σαντιγί
1 κουτί [400 γρ.] ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί [400 γρ.] εβαπορέ γάλα
1 βανίλια
Για γαρνίρισμα:
1/2 κιλό φρέσκες ώριμες φράουλες
3/4 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

Για τη βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε στη σκόνη το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν και στρώνουμε το μείγμα σε φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 22 εκ. ή σε κανονικό ταψί στρωμένο με μεμβράνη. Το πατάμε να ισιώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνει.
Για το παγωτό: Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5-7 ΄να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε και το εβαπορέ και χτυπάμε για 5΄επιπλέον να αφρατέψει.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, πάνω στο μπισκοτένια βάση, το ισιώνουμε στην επιφάνεια και το βάζουμε στη κατάψυξη να παγώσει.
Για γαρνίρισμα: Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να λιώσει και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε, σουρώνουμε το μείγμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Βγάζουμε το παγωτό από τη κατάψυξη, στρώνουμε τις φράουλες πάνω στο παγωτό και περιχύνουμε με τη χλιαρή μαρμελάδα [που είναι πλέον σαν σιρόπι]. Κόβετε το παγωτό σε κομμάτια και σερβίρετε.

πηγή: sintayes.gr