Drunkorexia…. Δεν τρώμε, για να πιούμε ;;

images_11_8096759_m.jpg

Αντιμετώπιση.

Όλα είναι θέμα παιδείας, εάν έχουμε ξεκινήσει από λάθος βάση ως προν την υγιεινή διατροφή, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εμφανισθούν διαταραχές ως προς την αντιμετώπιση διαφόρων υπερφαγικών επεισοδίων αλλά και στον έλεγχο του σωματικού βάρους τηρώντας το υγιές μέτρο και πρότυπο της σωστής διατροφής.

Τα άτομα, τα οποία εμφανίζουν την συγκεκριμένη μεταστροφή, θα πρέπει να δεχθούν τη θεραπεία το ειδικού διαιτολόγου – διατροφολόγου σε συνεργασία με τον ειδικό ψυχολόγο. Η συμβολή του διαιτολόγου θα έγκειται στο γεγονός να εντάξει τρόφιμα, τα οποία θα προασπίσουν τη υγεία του ταλαιπωρημένου οργανισμού, θα τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και θα εντάξει τρόφιμα, τα οποία θα προστατεύσουν την υγεία του ήπατος και θα μειώσουν τις διάφορες φλεγμονές και ενοχλήσεις του γαστρεντερικού συστήματος..

Επίσης, η συμβολή του ειδικού ψυχολόγου θα είναι καταλυτική, στο να μπορέσει να αποδείξει στο παιδί ότι το αλκοόλ δεν του προσφέρει κάτι το ουσιώδες αλλά παροδικά συμπτώματα χαράς με τελικώς την φθορά του οργανισμού.

Κριαράς Νικόλαος

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος


    Pages: 1
  • 2
  • 3