Ψωμί σπιτικό έτοιμο σε 10′ για το φούρνο

images_11_picDZ9rBH-2-614x350.jpg

Υλικά

1 φαρίνα «φάριν απ»
1 κουτάκι μικρό μπύρα + 1/2 ποτήρι νερό ή ένα μεγάλο κουτί μπύρα
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι γλυκάνισο και σουσάμι για πασπάλισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Βάζουμε σε μια λεκάνη τη μπύρα και το μισό αλεύρι περίπου και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με το χέρι ή με το ειδικό εργαλείο για ζύμωμα του μίξερ.
Συνεχίζουμε να ρίχνουμε αργά ζημώνοντας το αλεύρι, όσο πάρει για να γίνει μια αφράτη ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια μας. Μόλις αφρατέψει η ζύμη προσθέτουμε το αλάτι και το γλυκάνισο [προαιρετικά] και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Λαδώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέϊκ ρίχνουμε -αν θέλουμε- λίγο σουσάμι και μετά τη ζύμη μας.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

πηγή: sintayes.gr