Χαλβάς με μαρμελάδα φράουλα

images_13_xalvas-me-marmelada-fraoula-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.σ  γεμάτη κουκουνάρια
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
Μαρμελάδα φράουλα

Για το σιρόπι

1 ποτήρι νερού Ζάχαρη
2 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και το βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το καλαμποκέλαιο και τα κουκουνάρια, τα ροδίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά για να μην μας μαυρίσει (θέλουμε να έχει λευκό χρώμα).Προσθέτουμε το σιρόπι προσεκτικά να μην καούμε κι ανακατεύουμε. Αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας. Σερβίρουμε σε φορμάκια , από πάνω περιχύνουμε με μαρμελάδα φράουλα κι απολαμβάνουμε.

πηγή: chefoulis.gr