Foccacia με δενδρολίβανο και Total

images_9_fokatsia-me-dendrolivano-kai-total.png

Υλικά 

650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. μαγιά φρέσκια
15 γρ. αλάτι
2 κουταλιές Total 2 %
330 γρ. νερό χλιαρό
20 γρ. ζάχαρη
110 γρ. ελαιόλαδο
2 κ. σ. δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι χοντρό

Εκτέλεση 

Διαλύουμε τη μαγιά και το αλάτι στο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το δενδρολίβανο, το Total και τα ζυμώνουμε, μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 20 λεπτά. Ζυμώνουμε πάλι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες. Λαδώνουμε 10 ατομικά φορμάκια και απλώνουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη σε κάθε φορμάκι.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Μόλις ξεφουρνίσουμε, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΑΡΜΟΥΤΣΟ