Ειδικές περιστάσεις – σνακ για το σχολείο και το γραφείο

images_6_3601035_m.jpg
Υγιεινή διατροφή για το σχολείο και τη δουλειά
 
Εξοπλίστε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας για ένα γρήγορο και υγιεινό πρωινό. Αγοράστε γάλα, γιαούρτι και τυρί με χαμηλά λιπαρά, αυγά, φρούτα (φρέσκα και αποξηραμένα), ξηρούς καρπούς και σπόρους, βρώμη, δημητριακά ολικής άλεσης, ψωμί ολικής άλεσης, φυστικοβούτυρο, ταχίνι, μελί. Φτιάξε σπιτικές μαρμελάδες. 
 
Αν δεν είστε “πρωινοί τύποι” πάρτε το πρωινό σας λίγο αργότερα στο σχολείο ή στο γραφείο.
 
Φροντίστε να προετοιμάζετε το κολατσιό των παιδιών στο σπίτι τις περισσότερες φορές την εβδομάδας. Προσπαθείστε να συμπεριλάβετε όλες τις ομάδες τροφίμων. Φτιάξτε σάντουιτς με τυρί  και λαχανικά, δώστε στο παιδί κομμένα καρότα και αγγούρια, φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, γάλα ή γιαούρτι.
 
Επιλέγετε τα τρόφιμα που αγοράζετε με προσοχή. Διαβάζετε τις ετικέτες με τα συστατικά και τις διατροφικές πληροφορίες στις συσκευασίες. Πολλά σνακ που προορίζονται για παιδιά μπισκότα, κρουασάν και χυμοί, περιέχουν πολλές θερμίδες, ζάχαρη, βλαβερά λιπαρά και συντηρητικά ακόμη και αν διαφημίζουν ότι είναι κατάλληλα για τα παιδιά.
 
Οργανωθείτε! Αγοράστε σακουλίτσες, τάπερ ή τρόφιμα σε ατομικές μερίδες! Πακετάρετε το κολατσιό των παιδιών από την προηγούμενη και φροντίστε να έχετε μόνο υγιεινές επιλογές στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας. Αποφύγετε να αποθηκεύετε στο σπίτι μπισκότα, κρουασάν, πατατάκια, συσκευασμένους χυμούς κλπ 
 
M.S., R.D., Κλινικός Διαιτολόγος