Χάστε πόντους και κιλά τρώγοντας σωστά και υγιεινά

images_1_5837188307a1cf8d5638777624d63429_533_800.jpg
Ακολουθήστε τα παρακάτω tips στις γιορτές των Χριστουγέννων για ένα γρήγορο και ποιοτικά καλό αποτέλεσμα.
Σε εξατομικευμένο διατροφικό πρόγραμμα δεν έχει σημασία τι δείχνει η ζυγαριά μας, αλλά οι πόντοι και το λίπος που χάσαμε…Τελικά η όσο το δυνατόν ευκολότερη απώλεια βάρους δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.
 
Αποφύγετε το αλκοόλ

Τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν περίπου τις διπλάσιες θερμίδες από αυτές που περιέχονται στις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες (7 kcal έναντι 4 kcal / gr).
 
Οι θερμίδες αυτές αποκαλούνται «κενές» γιατί δεν περιέχουν ούτε ίχνος θρεπτικών συστατικών, μειώνουν το μεταβολισμό και επηρεάζουν αρνητικά την απορρόφηση και την αποθήκευση ιχνοστοιχείων και βιταμινών.
 
Ξεκινήστε με σαλάτα
 
Ξεκινώντας το γεύμα σας με σαλάτα, καταναλώνετε περίπου 14% μικρότερη ποσότητα θερμίδων ανά γεύμα. Για ντρέσινγκ στη σαλάτα προτιμήστε το ελαιόλαδο.
 
 
Αποφύγετε τα επεξεργασμένα (άσπρα) αμυλώδη τρόφιμα
 
Όταν καταναλώνετε επεξεργασμένες αμυλώδεις τροφές, οι υδατάνθρακες που προσλαμβάνετε έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό φορτίο έναντι των μη επεξεργασμένων αμυλωδών τροφών και τριπλάσιες θερμίδες από τα λαχανικά.
 
Τρόφιμα που περιέχουν άμυλο: Μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, ψωμί και υποκατάστατα. Για το λόγο αυτό ως συνοδευτικό στο πιάτο σας επιλέξτε λαχανικά οποιασδήποτε μορφής.
 
 
Μην παραλείπετε γεύματα
 
Καταναλώνοντας 4-5 γεύματα ημερησίως αυξάνετε τη μεταβολική ισορροπία του οργανισμού σας, με αποτέλεσμα την αύξηση της καύσης του λίπους.
 
Αυτό συνεπάγεται με χάσιμο πόντων και σταδιακή μείωση του σωματικού βάρους.
 
 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος MMedSci
Μεταπτυχιακός Ερευνητής Ιατρικής Σχολής Αθηνών