Kεφτεδάκια γαλοπούλας με γιαούρτι

images_meatballs2-638x350-e14159053001881.jpg
Υλικά
 
500 γραμ. κιμάς γαλοπούλας
2 φρέσκα κρεμμύδια
2 φέτες ψωμί πολύσπορο
1 κουτ. του γλυκού κύμινο
½ ματσάκι μαϊντανός
4 μικρά αυγά
2 στραγγιστά γιαούρτια με 1% λιπαρά
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
½ φλιτζάνι αλεύρι (50 γραμμ)
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο (60 ml)
γλυκιά πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
1. Τρίβετε το ψωμί στο χέρι ή στο μπλέντερ και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό.
 
2. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, το κύμινο και 2 από τα αυγά και πλάθετε τα κεφτεδάκια.
 
3. Τα αλευρώνετε και τα βάζετε σε ένα ταψί ή τα μοιράζετε σε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
 
4. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα 2 αυγά, τον δυόσμο και τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε με το μείγμα αυτό τα κεφτεδάκια.
 
5. Ψήνετε στους 200ο C για 20 – 25 λεπτά περίπου μέχρι να αποκτήσει το γιαούρτι χρυσόξανθη κρούστα και σερβίρετε.
 
Πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης
www.diatrofiki-pyramida.gr