Παγωμένη ντοματόσουπα με γιαούρτι (Ισπανία)

fage_pagomenhntomatosoupa.jpg

Υλικά

450 γρ. ώριμες ντομάτες κομμένες μικρά κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι
πράσινες και μαύρες ελιές, κομμένες
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 0%
1 σκελίδα σκόρδου
κομμένος μαϊντανός
4 φύλλα βασιλικού
2 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
Πάπρικα
Αλάτι, φρέσκο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν (προσθέτουμε λάδι εάν χρειάζεται).
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού ανάλογα με την προτίμησή μας.
Προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο και το κρασί και το γιαούρτι.
Προσθέτουμε λίγο νερό εάν η σούπα είναι πολύ πηκτή.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε την γαρνιρισμένη με κομμένες ελιές και μαϊντανό.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος