Αρνάκι με δαμάσκηνα μέλι και γιαούρτι

fage_arnakidamaskina.jpg

Υλικά

1 κιλό αρνί (ψαχνό από μπούτι) σε μεγάλους κύβους
5 κ.σ. ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ κουταλιά γλυκού τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
½ κουταλιά γλυκού σαφράν
1 ξυλάκι κανέλλας
450 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
5 κουταλιές σούπας μέλι
1 κουταλιά σούπας σουσάμι καβουρντισμένο
250 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό Total

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το αρνί, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το κρεμμύδι, το τζίντζερ, το κόλιαντρο, το σαφράν και την κανέλλα.
Ρίχνουμε νερό (να καλύπτει το φαγητό) και κλείνουμε το σκεύος.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20΄ ακόμη.
Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και ρίχνουμε το μέλι και το γιαούρτι.
Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10΄.
Σερβίρουμε με πασπαλισμένο σουσάμι.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος