Tεστ γνώσης: Μύθοι και Αλήθειες για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση

new42_preja.jpg

Οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες αποτελούν ακόμη και σήμερα θέμα ταμπού και δύσκολα κάποιος συζητάει για αυτές πόσο μάλλον προσπαθεί να τις αντιμετωπίσει. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι «τα ξέρουμε όλα» οπότε δεν υπάρχει λόγος να ρωτήσουμε ή να απευθυνθούμε σε κάποιον άλλο, φίλο, σύντροφο ή εξειδικευμένο ιατρό. Υπάρχουν πολλοί μύθοι, προκαταλήψεις και ψευδείς αλήθειες σχετικά με την Πρόωρη Εκσπερμάτιση.

Πιο κάτω θα βρείτε ένα μικρό τεστ γνώσης που θα βοηθήσει όλους μας να διαχωρίσουμε τους μύθους από την αλήθεια.
Μύθοι ή αλήθειες; Γνωρίζατε ότι…

1. Ο γρήγορος αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει την πρόωρη Εκσπερμάτιση, ενώ παράλληλα βοηθάει τον άντρα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Παρόλο που ο αυνανισμός, ως μια από τις τεχνικές αυτοβοήθειας, βραχυπρόθεσμα δίνει την εντύπωση ότι βοηθάει στην Πρόωρη Εκσπερμάτιση, είναι πιθανό να την επιδεινώσει, αφού με αυτόν τον τρόπο εσκεμμένα οι άντρες «εγκαταλείπουν» τις σεξουαλικές αισθήσεις που θα έπρεπε φυσιολογικά να μάθουν να ελέγχουν ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.
http://www.notjustamoment.gr/882/Aunanismos/

2. Η χρήση δύο προφυλακτικών ή προφυλακτικού με «επιβραδυντικό» μπορεί να βοηθήσει ώστε ο άντρας να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Αν και μπορεί να φέρουν ευκαιριακά αποτέλεσμα, δεν αποτελούν πραγματική λύση στο πρόβλημα ενώ παράλληλα είναι αναξιόπιστες.
http://www.notjustamoment.gr/883/Profulaktiko/

3. Το στρες μπορεί να προκαλέσει Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Το στρες μπορεί να προκαλέσει περιστασιακή στυτική δυσλειτουργία και Πρόωρη Εκσπερμάτιση καθώς μειώνει την απόλαυση της σεξουαλικής επαφής και αυξάνει την ευαισθησία στον πόνο και στο σεξουαλικό ερέθισμα. Ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να εμπλέκονται στην αιτιολογία της Πρόωρης Εκσπερμάτισης, αν και τις περισσότερες φορές δεν αποτελούν το μόνο ή το κύριο αίτιο του προβλήματος.
http://www.notjustamoment.gr/886/Stres/

4. Αλκοόλ, κοκαΐνη, μαριχουάνα και άλλες ναρκωτικές ουσίες συμβάλλουν σοβαρά στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης

Παράνομες ναρκωτικές ουσίες, όπως αμφεταμίνη και κοκαΐνη, μπορούν να προκαλέσουν Στυτική Δυσλειτουργία. Επίσης, το αλκοόλ κάποιες φορές καθυστερεί τον οργασμό αλλά, σαφέστατε δεν αποτελεί λύση και θεραπεία για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση και πιθανώς μπορεί να έχει βλαπτική συνέπεια στον έλεγχο της στύσης. Κάποιες άλλες ναρκωτικές ουσίες όπως τα οποιοειδή, μπορεί περιστασιακά να αναστείλουν την εκσπερμάτιση.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελούν αποτελεσματική λύση και θεραπεία, ενώ υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες που συσχετίζονται με αυτές τις ναρκωτικές ουσίες. Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να προσπαθεί κάποιος να «γιατρέψει» την Πρόωρη Εκσπερμάτιση με ναρκωτικά ή αλκοόλ ή και με τα δύο μαζί.
http://www.notjustamoment.gr/887/Alkool-kai-narkotika/

5. Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση δεν είναι ιατρική πάθηση

Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση αναγνωρίζεται επισήμως από όλους τους Οργανισμούς Υγείας ως ιατρική πάθηση. Παρόλα αυτά, παραμένει μια πάθηση με την ελλιπέστερη διάγνωση και θεραπεία.
http://www.notjustamoment.gr/888/Dimiourgima-tou-mualou-1/

6. Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι πιο συνήθης στους έφηβους και στους σεξουαλικά άπειρους άντρες και μειώνεται με την ηλικία

Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση μπορεί να εμφανιστεί σε άντρες οποιασδήποτε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών, τη Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι χρόνια. Από τους άντρες στους οποίους εμφανίζεται το σύμπτωμα ήδη από το ξεκίνημα της σεξουαλικής τους ζωής, οι μισοί δεν έχουν βιώσει ποτέ έλεγχο στην εκσπερμάτιση.
http://www.notjustamoment.gr/891/Neari-ilikia/

7. Μπορώ να ζήσω με την Πρόωρη Εκσπερμάτιση. Είναι ένα πρόβλημα που δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη σεξουαλική μου ζωή

Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα ζωής, και την αρμονία ενός ζευγαριού. Η επίμονη και συνεχής Πρόωρη Εκσπερμάτιση μακροπρόθεσμα οδηγεί σε μεγαλύτερα προβλήματα με τη σύντροφο από την μη ικανοποιητική σεξουαλική επαφή και συχνά διαρρηγνύει τη σχέση του ζευγαριού.
http://www.notjustamoment.gr/852/Muthoi-kai-alitheies/

8. Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι καθαρά και μόνο θέμα αυτοελέγχου του άντρα και η σύντροφος δεν μπορεί να βοηθήσει καθόλου

Το πρώτο βήμα για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης είναι η συζήτηση για το θέμα πρώτα με τη σύντροφο και μετά με εξειδικευμένο ιατρό. Συνεπώς παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε άβολα πρέπει πρώτα να μιλήσετε για το πρόβλημα με τη σύντροφό σας και να το αντιμετωπίσετε μαζί ως ζευγάρι. Και αυτό γιατί οι γυναίκες υποφέρουν εξίσου με τους άντρες και η Πρόωρη Εκσπερμάτιση προκαλεί μεγάλη «σεξουαλική δυσφορία» και σε αυτές.
http://www.notjustamoment.gr/893/Einai-kathara-kai-mono-antriki-upothesi/

9. Δεν υπάρχει λύση για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Μέχρι πρόσφατα, ήταν λίγες οι διαθέσιμες θεραπευτικές εναλλακτικές προτάσεις που μπορούσε να δοκιμάσει ο άντρας για να πετύχει καθυστέρηση της εκσπερμάτισης.
Σήμερα, υπάρχουν εγκεκριμένα φάρματα για την αντιμετώπιση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό για μια σωστή αξιολόγηση, διάγνωση και –εφόσον κριθεί απαραίτητο- κατάλληλη θεραπεία.
http://www.notjustamoment.gr/894/Den-mporei-na-ginei-tipote/

Για περισσότερους μύθους και αλήθειες σχετικά με την Πρόωρη Εκσπερμάτιση: http://www.notjustamoment.gr/852/Muthoi-kai-alitheies/

Διαγνωστικό Τεστ για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση – Ένας απλός τρόπος προσδιορισμού του προβλήματος απαντώντας σε πέντε (5) μόνο ερωτήσεις: http://www.notjustamoment.gr/849/Test/

www.notjustamoment.gr