Κραμπλ αμυγδάλου με βερύκοκα και γιαούρτι (Αμερική)

fage_krampl.jpg

Υλικά

Για το κράμπλ:
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη μαύρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 πρέζα κανέλλα
Για την κρέμα γιαουρτιού:
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό Total 2%
100 ml μέλι θυμαρίσιο
200 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
20 ml Cointreau
10 βερίκοκα

Εκτέλεση

Για το κράμπλ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου γίνουν ομοιογενής ζύμη. Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, για 1-2 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός τρίφτη τρίβουμε το κραμπλ μέσα στο ταψί. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα γιαουρτιού: Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και το Cointreau ανακατεύοντας απαλά. Πλένουμε τα βερίκοκα, αφαιρούμε το κουκούτσι και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Συναρμολόγηση: Σε ποτήρια της αρεσκείας μας βάζουμε 2 κουταλιές κραμπλ, μπαστουνάκια από 1-1½ βερίκοκο και γεμίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε κρύα.
Αναμονή – 2 ώρες

 

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος