Η Roche Hellas επίσημος χορηγός του Greece Race for the Cure

new42_Roche Hellas Greece Race for the Cure.jpg

H Roche Hellas συμμετείχε για τέταρτη χρονιά ως επίσημος χορηγός στον αγώνα – θεσμό Greece Race for the Cure®, ο οποίος διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού “Άλμα Ζωής” και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.

Με την πολυπληθέστερη ομάδα στα χρονικά της εταιρείας, οι εργαζόμενοι μαζί με τις οικογένειές τους φορώντας το ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες του αγώνα Roche μπλουζάκι έλαβαν μέρος στη συμβολική δράση, τρέχοντας στον αγώνα δρόμου των 5χλμ ή περπατώντας τη διαδρομή των 2χλμ. Με τον τρόπο αυτό, ένωσαν τις φωνές τους με γυναίκες που έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού, αλλά και με χιλιάδες συμπολίτες τους, θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας. Παράλληλα, από το κεντρικό περίπτερό της, η Roche Hellas διένειμε ενημερωτικό υλικό αναφορικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την ασθένεια.

Ο Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κ. Κίμων Μαλαταράς, με αφορμή τη συμμετοχή της εταιρείας στον αγώνα δήλωσε: «Με τη γνώση ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να είναι σωτήρια, στηρίζουμε το αξιόλογο έργο που εδώ και χρόνια υλοποιεί το Άλμα Ζωής και “τρέχουμε” και φέτος για να διαδώσουμε σε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε το μήνυμα αυτό. Η Roche Hellas, ως υπεύθυνος εταίρος της ελληνικής κοινωνίας, στηρίζει έμπρακτα και ενθαρρύνει δράσεις που έχουν ως κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας».

Σχετικά με τη Roche και τον καρκίνο
Με κεντρικό μήνυμα “we take cancer personally”, η Roche εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων για την ακριβή διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, διαθέτοντας στη χώρα μας αποτελεσματικά ογκολογικά φάρμακα με αποδεδειγμένο όφελος επιβίωσης για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών καρκίνου, ανάμεσα στις οποίες και του μαστού. Επιπλέον, υποστηρίζει ενεργά πρωτοβουλίες φορέων και συλλόγων ασθενών που στοχεύουν στην ενημέρωση και αφύπνιση του κοινού σε θέματα υγείας και πρόληψης του καρκίνου. Σε αυτό το πλαίσιο η Roche Hellas στηρίζει για περισσότερο από μία δεκαετία το έργο που υλοποιεί το Άλμα Ζωής, το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ιδρύθηκε από γυναίκες που έχουν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού.

Σχετικά με το Race for the Cure
Ο Αγώνας Race for the Cure® είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Διοργανώνεται εδώ και 30 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικανική οργάνωση Susan G. Komen for the Cure®. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από το 2009 από το Άλμα Ζωής.