Ανθότυρο με γιαούρτι πετιμέζι και παστέλι

fage_anthotyro.jpg

Υλικά

200 γρ. ανθότυρο
340g γιαούρτι στραγγιστό Total 2 %
1½ κουταλιά γλυκού γλυκάνισο
Ξύσµα από 1 πορτοκάλι
8 κουταλιές σούπας πετιµέζι
2 παστέλια

Εκτέλεση

  • Σε ένα µπολ ανακατεύουµε καλά το γιαούρτι µε το ανθότυρο.
  • Στο γουδί κοπανάµε το γλυκάνισο.
  • Προσθέτουµε στην κρέµα το ξύσµα πορτοκαλιού, τον γλυκάνισο και το µισό πετιµέζι και ανακατεύουµε καλά.
  • Μοιράζουµε το µείγµα σε µπολάκια.
  • Βάζουµε το παστέλι σε ένα σακουλάκι για τρόφιµα και το σπάζουµε ρολάροντας πάνω του ένα γυάλινο µπουκάλι ή µε τον πλάστη.
  • Μοιράζουµε το τρίµµα του παστελιού πάνω στην κρέµα.
  • Περιχύνουµε από 1 κ.σ. πετιµέζι σε κάθε µπολ και σερβίρουµε.

Chef: Δημήτρης Σκαρμούτσος