Τα απαραίτητα καλλυντικά του καλοκαιριού

new7_2785565_blog.jpg

Το καλοκαίρι, εκτός από τα χίλια καλά που φέρνει μαζί του, συνοδεύεται και από τον ήλιο και τη ζέστη, τα οποία αν αγνοηθούν μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο πρόσωπο, το σώμα και τον οργανισμό.

 

Πριν λοιπόν μας προλάβουν τα αρνητικά πρέπει να εξοπλιστούμε με τα κατάλληλα όπλα και να προστατέψουμε όσο το δυνατό περισσότερο και καλύτερα το σώμα μας. Τα βασικά καλλυντικά που δεν πρέπει να λείπουν από την τσάντα μας ΠΟΤΕ είναι:

 

1. Αντηλιακή κρέμα προσώπου με δείκτη προστασίας μεγαλύτερο από 30. Εάν μάλιστα η επιδερμίδα σας είναι ανοιχτόχρωμη τότε μην παίρνετε  κανένα ρίσκο και επιλέξτε αντηλιακό με δείκτη μεγαλύτερο του 50. Φροντίστε να την φοράτε κάθε πρωί 30 λεπτά πριν βγείτε από το σπίτι ακόμα και εάν πηγαίνετε στο γραφείο. Ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις…είναι παντού!! Φορέστε την αντηλιακή και στη συνέχεια κάντε ένα ελαφρύ μακιγιάζ.

Βέβαια μια φορά δεν αρκεί!! Εάν είστε συνεχώς εκτεθειμένη στον ήλιο τότε πρέπει να ανανεώνετε την κρέμα σας κάθε 2 ώρες, γιατί η προστασία που παρέχει  δεν διαρκεί για όλη την μέρα. Εάν είστε σε κλειστό χώρο τότε απλώστε μια στρώση αντηλιακής πριν εκτεθείτε και πάλι στον ήλιο.

Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα με μεγάλο δείκτη προστασίας και έτσι να κάνετε διπλό καλό στο δέρμα σας αφού θα το θωρακίζετε από την ηλιακή ακτινοβολία και παράλληλα θα το ενυδατώνετε.

 

2. Ενυδατική κρέμα ματιών με αντηλιακό δείκτη προστασίας. Προμηθευτείτε και χρησιμοποιείστε την καθημερινά μαζί με την αντηλιακή του προσώπου.

Επαναλάβετε την επάλειψη γύρω από την περιοχή των ματιών και στο πόδι της χήνας με «ταμποναριστές» κινήσεις, τόσο συχνά όσο ανανεώνετε την αντηλιακή του προσώπου.

 

3. Serum:  Αγοράστε ένα serum που αποροφάται εύκολα και απλώστε το πριν κοιμηθείτε. Αφήστε το να δράσει όλη την νύχτα….άλλωστε το δέρμα το καλοκαίρι είναι τόσο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο από τον ήλιο, και το serum θα φροντίσει να το ξεκουράσει.

 

4. Προϊόν καθαρισμού: Επιλέξτε ένα απαλό και ήπιο προϊόν καθαρισμού και χρησιμοποιείστε το με μέτρο. Παρότι το καλοκαίρι νιώθετε πιο έντονη την ανάγκη να πλένετε το πρόσωπό σας αρκετές φορές την ημέρα, η υπερβολή περισσότερο θα βλάψει παρά θα βοηθήσει. Αν χρησιμοποιείτε συχνά σαπούνι, τότε η υπερβολική χρήση μπορεί να καταστρέψετε τον λιποειδή ιστό που κρατάει το δέρμα υγιές. Αν χαθεί αυτή η προστασία το δέρμα γίνεται ξηρό, που σημαίνει ότι μπορεί να σπάσει, να ξεφλουδίσει και να “τραβάει”. Σε γενικές γραμμές προσπαθήστε να μην πλένετε το πρόσωπό σας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα και επιλέξτε με προσοχή το προϊόν ανάλογα με τον τύπο δέρματός σας.

 

5. Εάν το καλοκαίρι φοράτε πούδρα ή μέικ απ επιλέξετε καλλυντικά με δείκτη προστασίας.

 

 

Extra tip:  Eάν το δέρμα σας είναι λιπαρό ρωτήστε την αισθητικό να σας προτείνει προϊόντα oil free. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τα αντηλιακά τα οποία άλλωστε χρησιμοποιούνται και περισσότερο αυτήν την εποχή!!

 

 

Νικολάκη Δέσποινα

Υπεύθυνη σύνταξης και επιμέλειας ενοτήτων Μόδας – Ομορφιάς – Ψυχαγωγίας