10 Σούπερ μυστικά για το βάψιμο των αυγών

new40_vamenayga2.jpg

Μήπως τα αυγά σας σπάνε κατά το βράσιμο; Μήπως η βαφή περνά στο εσωτερικό τους; Μήπως όταν τα σπάτε για να τα φάτε ανακαλύπτετε ότι έχουν μαυρίσει ανάμεσα στον κρόκο και το ασπράδι; Ή μήπως η βαφή δεν σταθεροποιείται καθόλου και σας μένει στα χέρια μόλις πάτε να πιάστε ένα αυγό; Έχουμε τις λύσεις για όλα!

Δείτε τα καλύτερα μυστικά για να βάψετε τέλεια τα αυγά σας!

1. Μην χρησιμοποιείτε πολύ φρέσκα αυγά για βάψιμο! Τα αυγά 5-7 ημερών θα βαφτούν καλύτερα και η βαφή δεν θα περάσει στο εσωτερικό τους!

2. Εάν έχετε τα αυγά στο ψυγείο θα πρέπει να τα αφήστε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου, βοηθάει πολύ στο να μην σπάσουν κατά το βράσιμο.

3. Πριν τα βάλετε να βράσουν καθαρίστε καλά την επιφάνειά τους με ένα πανί με ξύδι. Έτσι θα βάψουν ομοιόμορφα και θα βοηθήσετε τη βαφή να σταθεροποιηθεί ακόμα καλύτερα πάνω στο αυγό.

4. Για να μην σας σπάσουν τα αυγά στο βράσιμο τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο όπου θα έχτε ζεστάνει λίγο το νερό (να είναι χλιαρό όταν τοποθετήσετε μέσα τα αυγά). Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να μην κοχλάζει πολύ και χτυπιούνται τα αυγά μεταξύ τους.

5. Αν τα αυγά σας σιγοβράσουν για 10 λεπτά (ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ) θα είναι σφιχτά αλλά δεν θα έχουν αποκτήσει αυτό το άσχημο γκρι-πράσινο χρώμα γύρω από τον κρόκο!

6. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε αρκετό ξύδι μαζί με την βαφή σας, θα βοηθήσει να σταθεροποιηθεί το χρώμα!

7. Βγάλτε τα βαμμένα αυγά πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί η περιττή βαφή.

8. Βάλτε σε ένα μαλακό πανάκι αρκετό λάδι και αφού έχουν στεγνώσει καλά τα αυγά σας τρίψτε τα απαλά ώστε να γυαλίσουν!

9. Αν θέλετε να βάψετε αυγά σε διάφορα χρώματα χρησιμοποιήστε σκούρα (μπεζ)  αυγά για σκούρες βαφές (κόκκινο, μπλε, πράσινο) και άσπρα αυγά για ανοιχτόχρωμες βαφές ή για να κάνετε τις βαφές να δείχνουν πιο παλ (κίτρινο, γαλάζιο, ροζ).

10. Αν δεν χρησιμοποιήσατε γάντια και βάψατε τα χέρια σας με βαφή αυγών μην πανικοβάλεστε! Βουτήξτε τα χέρια σας για ένα λεπτό μέσα σε λίγο ελαιόλαδο που έχετε ζεστάνει ώστε να είναι χλιαρό. Τρίψτε τα καλά για 1-2 λεπτά με το ελαίολαδο και χρησιμοποιήστε μια λεμονόκουπα για να αφαιρέσετε και τα τελευταία σημάδια βαφής!

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr