Διώχνοντας τα περιττά κιλά των Χριστουγεννιάτικων διακοπών

new3_1744919_blog.jpg

Γνωρίζουμε όλοι πως κατά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και ετοιμάζοντας τα γλυκά για τις γιορτινές αυτές ημέρες «βάζουμε» και μερικά κιλά πάνω μας. Οι συχνές συναντήσεις με φίλους στα σπίτια, η υπερβολική κατανάλωση φαγητού και η έλλειψη άσκησης τις ημέρες αυτές έχουν σαν αποτέλεσμα την προσθήκη παραπανίσιων κιλών στον οργανισμό μας.

Μπορούμε λοιπόν να διώξουμε αυτά τα κιλά μακριά δημιουργώντας έξυπνα προγράμματα ασκήσεων που μας ευχαριστούν και δεν μας «κλέβουν» από τον χρόνο μας. Η κυκλική προπόνηση είναι ένας εξαίρετος τρόπος να ξεκινήσει κάποιος και μια καταπληκτική επιλογή για γρήγορη άσκηση μετά τη διάρκεια των διακοπών.

Τι είναι η κυκλική προπόνηση;

Η κυκλική προπόνηση είναι υπέροχη για πολυάσχολα άτομα γιατί συνδυάζει ασκήσεις που ανάμεσα σε αυτές δεν υπάρχει καθόλου διάλειμμα. Μπορεί να συνδυάσετε  αερόβιες ασκήσεις μαζί με ασκήσεις ενδυνάμωσης ή μπορείτε να τις εκτελέσετε ξεχωριστά ανάλογα με τους στόχους του καθενός. Η ιδέα είναι να εκτελείται κάθε άσκηση η μια αμέσως μετά την άλλη για έναν συγκεκριμένο χρόνο ή για έναν συγκεκριμένο αριθμό επαναλήψεων. Αυτό γίνεται για να είναι γρήγορο το πρόγραμμα άσκησης στοχεύοντας σε όλες τις μυϊκές ομάδες και βοηθώντας τον καθένα να παραμένει σε καλή φυσική κατάσταση ανεξάρτητα από το πόσο πολυάσχολος είναι. Για να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

1) Διαλέξτε 6 με 10 διαφορετικές ασκήσεις

2) Μην κάνετε διάλειμμα ανάμεσα στις ασκήσεις

3) Καταγράψτε τις ασκήσεις που θα εκτελέσετε

4) Καθορίστε πόσο χρόνο ή πόσες επαναλήψεις θα εκτελέσετε την άσκηση

5) Αποφασίστε πόσους «κύκλους» θα κάνετε

6) Πάντα να κάνετε προθέρμανση, αποθεραπεία και διατάσεις

Βρείτε όσο μπορείτε περισσότερο χρόνο για να ασκηθείτε, έστω και λίγα λεπτά, είναι ο μοναδικός τρόπος να ελέγξετε το βάρος σας μετά την περίοδο των διακοπών και είναι ευχάριστο. Μια μικρή προετοιμασία και λίγο δημιουργικότητα στο πρόγραμμα άσκησης θα σας βοηθήσει ώστε να διώξετε τα περιττά κιλά των Χριστουγεννιάτικών διακοπών.

M.Sc Φυσικής Αγωγής
www.fitstudio.gr