Καλοκαιρινές αποδράσεις: Τα απαραίτητα που θα μπουν στο νεσεσέρ των διακοπών!

new8_2869184_blog.jpg

Τέλειες διακοπές σημαίνει, μεταξύ άλλων, και το να μη μας λείψει κανένα από τα απαραίτητα για την ομορφιά, υγεία και ευεξία μας καλλυντικά μας. Το σωστό νεσεσέρ δεν θέλει μόνο χώρο, θέλει κυρίως τρόπο, για να μην ανακαλύψουμε αργότερα ότι αρκούσαν μόλις τα μισά απ’ αυτά που πήραμε μαζί μας, αλλά και να μην καταλήξουμε να αγοράζουμε ενυδατική κρέμα από το ντόπιο παντοπωλείο-μανάβικο-καφενείο…

Τι θα πάρετε μαζί;

 

Όλα τα απαραίτητα! Όμως, για να μη χρειαστείτε νεσεσέρ-γίγα, προμηθευτείτε όσα μπορείτε σε συσκευασίες ταξιδιού. Έτσι, δεν κινδυνεύουν να ταλαιπωρηθούν ή να αλλοιωθούν απ’ το φως και τη ζέστη. Σε συσκευασίες πολλαπλών χρήσεων είναι καλό να αγοράσετε τα εξής: Λοσιόν καθαρισμού προσώπου και ματιών, ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας και χρώμα, κασετίνα μακιγιάζ με σκιές για μάτια, μάγουλα και χείλη, αντηλιακή κρέμα προσώπου και σώματος, αντηλιακό προϊόν για τα χείλη που επιπλέον χαρίζει λάμψη ή και χρώμα: είναι πρακτικά και απαραίτητα!

 

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!

 

Όσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακού με ψηλό δείκτη προστασίας, άλλο τόσο είναι και η χρήση ενυδατικού γαλακτώματος μετά την έκθεση στον ήλιο. Το τέλος κάθε ημέρας στην παραλία βρίσκει τις άμυνες ταυ δέρματος εξασθενημένες: το προστατευτικό υδρολυπιδικό φιλμ του έχει λεπτύνει κι έτσι το δέρμα είναι πιο διαπερατό από τις ακτίνες UV. Αφυδατώνεται και βάλλεται από ελεύθερες ρίζες, που, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ευθύνονται και για την πρόωρη γήρανση. Με επαναλαμβανόμενη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, αυτά τα ορατά σημάδια μπορούν να ενταθούν, το δέρμα να χάσει την ελαστικότητά του, να γίνει ξηρό και εντελώς θαμπό. Σανίδα σωτηρίας είναι τα ειδικά για μετά τον ήλιο γαλακτώματα ή τζελ. Τα after sun καταπολεμούν την αφυδάτωση του δέρματος και το προετοιμάζουν να αντιμετωπίσει καλύτερα την έκθεση στον ήλιο. Ηρεμούν την επιδερμίδα, ενυδατώνουν, δροσίζουν, καταπραΰνουν κοκκινίλες και ερεθισμούς και, ανάλογα με την ειδική σύνθεσή τους, συμβάλλουν στην επανορθωτική αντιμετώπιση της φθοράς. Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που προτείνουν οι ειδικοί είναι να μην φτάνετε το δέρμα σας στα όρια του: Μην νομίζετε ότι βάζοντας ένα after sun γαλάκτωμα θα έχετε αντιμετωπίσει τη φθορά που έχετε προκαλέσει ενώ ψηνόσασταν με τις ώρες στον ήλιο! Το λένε όλοι, θα το φωνάξουμε κι εμείς: ο ήλιος χρειάζεται ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

 

Σχέδια διάσωσης

 

Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του: Επειδή, μαζί με το σώμα, εκπέμπει SOS και η επιδερμίδα τον προσώπου, φροντίστε την με προϊόντα που όχι μόνο ενυδατώνουν, διατηρώντας τη σε ιδανική κατάσταση, αλλά συμβάλλουν και στην προστασία της, ενισχύοντας την υδρολι­πιδική ασπίδα της, για να αντιμετωπίζει μελλοντικές επιθέσεις από παράγοντες ερεθισμού.

Αν προκύψει ανομοιομορφία του χρωματικού τόνου της επιδερμίδας, π.χ. καφέ κηλίδα (πλεόνασμα χρώματος σε μια ορισμένη περιοχή λόγω παραγωγής περισσότερης μελανίνης), το φον-ντε-τεν θα την καμουφλάρει μια χαρά. Πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης είναι η ήπια απολέπιση, που ανανεώνει την επιδερμίδα και βοηθά το δέρμα να απαλλαγεί από την υπερβολική ποσότητα χρωστικής. Ίδιο στόχο έχουν και οι κρέμες λεύκανσης, οι οποίες, φυσικά, δεν περιέχουν λευκαντικό, αλλά φαρμακευτικές ουσίες τοπικής δράσης που συμβάλλουν στη διακοπή της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης. Το πιο σημαντικό απ’ όλα, πάντως, είναι το αυτονόητο: καθημερινή χρήση αντηλιακού προϊόντος με υψηλό δείκτη προστασίας.

Ξενυχτήσατε και το πρωί έχετε πρήξιμο κάτω απ’ τα μάτια; Η καλύτερη θεραπεία, ναι, είναι να τα καλύψετε με φέτες αγγουριού που βοηθούν να απομακρυνθεί το πλεόνασμα τον νερού! Το μακιγιάζ βοηθάει επίσης στο καμουφλάρισμα (καλύπτει και τους μαύρους κύκλους), αλλά μην το παρακάνετε. Φροντίστε να ηρεμήσετε την περιοχή ενυδατώνοντας τη με μια κρέμα ματιών και στη συνέχεια απλώστε κονσίλερ, που θα το«κλειδώσετε» με λίγη ελεύθερη πούδρα.

Για να καταπραΰνετε και να λειάνετε την ξεφλουδισμένη επιδερμίδα σας, χρησιμοποιήστε απολεπιστική μάσκα ή ένα προϊόν σκραμπ (δεν ενδείκνυται για επιδερμίδες με ακμή), για απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Κάντε απολέπιση ένα βράδυ πριν από την έξοδό σας και μην παραλείπετε να βάζετε ενυδατική κρέμα με δείκτη προστασίας μετά.

Αν τα νύχια σας αρχίζουν να κιτρινίζουν, συνήθως είναι σημάδι ότι χρειάζονται ένα διάλειμμα από τα βερνίκια (ή ότι το βερνίκι αντιδρά στην υπεριώδη ακτινοβολία). Μην τα βάφετε για μία τουλάχιστον εβδομάδα και απομακρύνετε το κιτρίνισμα χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα λευκαντικής οδοντόκρεμας πάνω σε μαλακή οδοντόβουρτσα. Όταν τα ξαναβάψετε, μην ξεχάσετε το βερνίκι βάσης, και στο τέλος το tορ cοαt με φίλτρα UV, για να εμποδίσετε τον αποχρωματισμό.

Το σημαντικότερο μυστικό ομορφιάς, ιδίως αν πρόκειται να ταξιδέψετε σε εξωτικούς προορισμούς: Εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα και προϊόν για ανακούφιση από τα τσιμπήματα, με τη βοήθεια αιθέριων ελαίων και φυτικών εκχυλισμάτων!

 

Όμορφη, ακόμα και μετά από πολλές ώρες ταξιδιού; Γίνεται!

 

Για να κατεβείτε απ’ το αεροπλάνο-λεωφορείο-καράβι-αυτοκίνητο φρέσκια-φρέσκια: Ξεκινήστε με όσο το δυνατόν λιγότερο μακιγιάζ. Ειδικά η καμπίνα τον αεροπλάνου έχει μικρό ποσοστό υγρασίας και η επιδερμίδα σας κινδυνεύει να αφυδατωθεί. Απαλλάξτε την από την επιβάρυνση και ενός πλήρους μακιγιάζ ή τη δημιουργία φραγμένων πόρων. Φακελάκια (δειγματάκια) με ενυδατική κρέμα προσώπου ή ενυδατικό σπρέι είναι must προϊόντα για την τσάντα σας.

Ακόμα:

Με μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη στη διάρκεια του ταξιδιού (αν πρόκειται για μεγάλο ταξίδι) θα γλιτώσετε το φριζάρισμα των μαλλιών σας.

Για ζωηρά, ξεκούραστα ματάκια και λαμπερό βλέμμα μόλις φτάσετε, κάντε τις απαραίτητες κινήσεις: αφαιρέστε το παλιό, ταλαιπωρημένο μακιγιάζ σας, βάλτε λίγη κρέμα ματιών για μείωση τον πρηξίματος, προσθέστε μολύβι και μαύρη ή διάφανη μάσκαρα. θα έχετε την όψη «μόλις-ξύπνησα-από-12ωρο-ύπνο».

• Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, για να μη δείτε τις κρέμες και τα αφρόλουτρα «αγκαλιά» με τα ρούχα σας μες στη βαλίτσα (λόγω των αυξομειώσεων της ατμοσφαιρικής πίεσης κατά την πτήση), προσέξτε τις λεπτομέρειες: Προτιμήστε προϊόντα με εύκαμπτες συσκευασίες, χωρίς αντλίες και με καπάκια πον κλείνουν καλά. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι μετά το check-in, και αφού θα περάσετε από τις πύλες αναχώρησης, οπού δεν επιτρέπεται να έχετε στη χειραποσκευή σας ούτε μπουκαλάκι με νερό, μπορείτε να κάνετε κάποιες πραγματικά χρήσιμες αγορές. Περιορισμένες εκδόσεις, ειδικές προσφορές, σετ ταξιδιού: βρίσκονται όλα στα duty free των αεροδρομίων! Προσοχή: να έχετε φροντίσει να τσεκάρετε τις προσφορές και τις τιμές των προϊόντων και στα έξω καταστήματα, και να έχετε καταγράψει τι πραγματικά χρειάζεστε ώστε να μην αγοράστε πράγματα που δεν τα έχετε ανάγκη ή που μπορείτε να βρείτε αλλού φθηνότερα…

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr