Κορμός φράουλας

new38_kormos.jpg

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
200 γρ κουβερτούρα
200 γρ κρέμα γάλακτος
Για το παντεσπάνι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι του νερού αλεύρι
5 αυγά
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας κοφτή baking powder
1 ποτήρι νερό (όχι πολύ γεμάτο)

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένας ωραίος χυλός. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και αδειάζουμε το μείγμα μας. Το ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Ρίχνουμε την μαρμελάδα στο παντεσπάνι και απλώνουμε με κουτάλι σε όλη την επιφάνεια του. Τυλίγουμε προσεκτικά. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και μόλις βράσει την ρίχνουμε στην σοκολάτα,την οποία κόψαμε σε μικρά κομματάκια σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί. Μόλις κρυώσει αλείφουμε τον κορμό μας από έξω σε όλη την επιφάνεια. Εάν θέλουμε τον στολίζουμε από πάνω με κομματάκια φράουλας.

Πηγή: chefoulis.gr