16 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

deltia typou 3_msf.JPG

Και έφαγαν αυτοί καλύτερα…

Mια ημέρα χαράς, ψυχαγωγίας, δραστηριότητας για παιδιά, με θέμα τη διατροφή και τον υποσιτισμό

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και το free press για γονείς Τaλκ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, (16 Οκτωβρίου 2012), διοργανώνουν μια γιορτή στην οποία μικροί και μεγάλοι θα παίξουν μαθαίνοντας και θα μάθουν παίζοντας για τη διατροφή των παιδιών και τον υποσιτισμό. Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 11 το πρωί έως τις 14 το μεσημέρι, θα ζωγραφίσουμε, θα παίξουμε, θα ακούσουμε παραμύθια, θα συζητήσουμε και φυσικά… θα φάμε. Στο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση παιδικής ζωγραφικής με θέμα το φαγητό!

Η μέρα μας θα αρχίσει στις 11. Εικαστικοί και καθηγητές καλλιτεχνικών θα βοηθήσουν τα παιδιά να ζωγραφίσουν όλοι μαζί παρέα τις ιδέες τους για το φαγητό και τη διατροφή. Παράλληλα, τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να παίξουν σε ειδικά διαμορφωμένο video-room το διαδικτυακό παιχνίδι “Και έφαγαν αυτοί καλύτερα” που δημιούργησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Στόχος του παιχνιδιού είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών στο θέμα του παιδικού υποσιτισμού, μια ασθένεια που προκαλείται συνήθως από την έλλειψη τροφής τόσο σε ποσότη! τα όσο και σε ποιότητα και πλήττει κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Στο χώρο των εκδηλώσεων θα υπάρχει και μια προσομοίωση της σκηνής-επισιτιστικού κέντρου που στήνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στις χώρες που λειτουργούν επισιτιστικά προγράμματά μέσα στην οποία θα μάθουμε περισσότερα για τον υποσιτισμό. Στις 12 το μεσημέρι, η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη θα αφηγηθεί στα παιδιά παραμύθια για το φαγητό, ενώ μισή ώρα αργότερα τη σκυτάλη θα παραλάβει η συγγραφέας Χαρά Γιαννακοπούλου με μια δραστηριότητα-έκπληξη για τη διατροφή. Την ίδια ώρα, οι ενήλικες, αλλά και τα μεγαλύτερα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσ! ουν την ενημερωτική συζήτηση με γιατρούς και διατροφολόγους με θέμα τον υποσιτισμό και την παιδική διατροφή στο δυτικό κόσμο.

Τα καλύτερα, τα κρατήσαμε για το τέλος! Η εκδήλωσή μας θα κλείσει με ένα μεγάλο ανταλλακτικό μεσημεριανό πικνίκ. Τι σημαίνει αυτό; Ο καθένας από εσάς μπορεί να φέρει μαζί του το κολατσιό του και να το μοιραστεί με τα υπόλοιπα παιδιά. Τρώγοντας θα κουβεντιάσουμε για τα όσα είδαμε, ακούσαμε και μάθαμε. Σε ρόλο-έκπληξη η γνωστή και πολυαγαπημένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Αν θέλετε, μοιραστείτε μαζί μας το φαγητό σας! Σας περιμένουμε!

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά από 4 μέχρι και 12 ετών. Τα μεγαλύτερα παιδιά και οι ενήλικες θα ενημερωθούν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τους επιστήμονες που θα φιλοξενούμε για τον παιδικό υποσιτισμό και τη διατροφή.

Είσοδος ελεύθερη!

Πού: Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

imk

Πότε: Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, από τις 11 το πρωί ως περίπου τις 3 το μεσημέρι

Για λόγους αποφυγής συνωστισμού θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Καλέστε μας στο 210 5200500.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Γιατρών Χωρίς Σύνορα:
Μαρία Πασχούλα 210 5200500 (εσωτ: 109)/ κιν:6936699142

Γιατροί Χωρίς Σύνορα:
www.msf.gr

http://www.facebook.com/msf.greece

twitter.com/msfgreece