Γκρέιπφρουτ: Η διατροφική του αξία

new32_7951971_m.jpg

Το γκρέιπφρουτ αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα φρούτα. Αν και από τη γεύση του δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό, παρέχει πληθώρα πλεονεκτημάτων για τον οργανισμό. Η θρεπτικότητα του καθορίζεται από την ένταση του χρώματος του, όσο πιο έντονο τόσο το καλύτερο.

Αποτελεί ιδιαίτερα πλούσια πηγή της Βιταμίνης C, η οποία ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε λυκοπένιο, ουσία με αντικαρκινική δράση. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί η ισχυρή αντιοξειδωτική δράση των συστατικών του.

Βασιλική Μ. Γκέσου

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος