Σουβλάκια Μπακαλιάρου

new31_souvlakimpakaliaros.jpg

Υλικά για 4 άτομα (Προετοιμασία 10΄- Ψήσιμο 15΄)

4 φιλέτα μπακαλιάρου
8 μικρά ντοματάκια
1 πιπεριά
2 κουταλάκια του γλυκού αρωματικά βότανα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς C. Πλένετε την πιπεριά και τα ντοματάκια. Ανοίγετε και αφαιρείτε από το εσωτερικό της πιπεριάς τους σπόρους και τις ίνες και την κόβετε σε κύβους. Κόβετε τα φιλέτα του ψαριού σε μεγάλους κύβους. Τα περνάτε σε καλαμάκια εναλλάσσοντας με κομματάκια πιπεριάς και ντοματάκια. Τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζετε με αρωματικά βότανα και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Πληροφορίες γι αυτό το πιάτο:

Καταπολέμηση της χοληστερίνης! Τα Ω3 και τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του μπακαλιάρου, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του ελαιολάδου, οι διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες καθώς το ισχυρό αντιοξειδωτικό «λυκοπένιο» που εμπεριέχονται στα ντοματάκια και την πιπεριά βοηθούν στην καταπολέμηση της χοληστερίνης και στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Μεταπτυχιακός Ερευνητής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών