Μαρούλι: Η διατροφική του αξία

new32_2435352a_blog.jpg

Αποτελεί τη βάση των πράσινων λαχανικών στη Ελλάδα και είναι το πιο διαδεδομένο λαχανικό στα ελληνικά σπίτια. Περιέχει πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και μετάλλων, με κύριους εκπροσώπους τη βιταμίνη Α και το β-καροτένειο.

Ενδεικτικά 100g ωμού μαρουλιού δίνουν στον οργανισμό το 247% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας κατανάλωσης (σε μία μέση διατροφή των 2000Kcal). Η κατανάλωση του φαίνεται να βοηθά στη πρόληψη της οστεοπόρωσης, των καρδιαγγειακών, της σιδηροπενικής αναιμίας και άλλων παθολογικών καταστάσεων.

Βασιλική Μ. Γκέσου

Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος