Νέα θεραπεία Photon Derma Roller: Για αναζωογόνηση δέρματος και αντιμετώπιση των ραγάδων

new28_dermaroller.JPG
Αν σας απασχολούν ρυτίδες, ουλές, σημάδια από ακμή, ήπια τριχόπτωση, επιφανειακές ραγάδες, τώρα υπάρχει λύση με τη βοήθεια του νέου συστήματος Photon Dermaroller. Πρόκειται για μια συσκευή εξοπλισμένη με πάνω από 200 ακίδες (μικροβελόνες) που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και την ανάπτυξη νέου δερματικού ιστού. Βασιζόμενο στην Θεραπεία Διέγερσης Κολλαγόνου, το Dermaroller αυξάνει το ποσοστό του δέρματος σε κολλαγόνο και ελαστίνη και αποκαθιστά την σφριγηλότητά του στις περιοχές που θα χρησιμοποιηθεί.

Η μέθοδος Photon Dermaroller εφαρμόζεται μέσω ενός κυλίνδρου με πολλαπλές πολύ λεπτές βελόνες σε σειρές, μήκους από 0,5 – 1,5 mm, που προκαλούν μικροτραυματισμούς στο δέρμα ενεργοποιώντας το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Αποτελείται από δύο μέρη: τη βάση, που έχει ενσωματωμένη τη λάμπα τεχνολογίας LED, η οποία εκπέμπει το Blue Light (μπλε φως) και το Red Light (κόκκινο φως), ανάλογα με την ανάγκη, χρησιμοποιείται το αντίστοιχο φως και μήκος ακίδων.

Εφαρμογές

Το Photon Derma Roller μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (πρόσωπο, λαιμό, μηροί, κοιλιακή χώρα, γλουτοί κλπ.) με τη χρήση του αντίστοιχου μήκους ακίδων. Συγκεκριμένα, η χρήση του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 0,5mm βοηθά σε περιπτώσεις αντιγήρανσης, καταπολέμηση ρυτίδων, επιδιόρθωση επιφανειακών ουλών ακμής, ήπια τριχόπτωση, ενώ η χρήση του ιώδους φωτός με το ίδιο μήκος ακίδων συντελεί στην αντιμετώπιση ήπιων μορφών ακμής. Η εφαρμογή του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 1,0mm βοηθά σε περιπτώσεις εκτεταμένης τριχόπτωσης, επιφανειακών ραγάδων, βαθιών ουλών από εγχείρηση, ανεμοβλογιά, ακμή, κλπ. αλωπεκίας, ήπιας κυτταρίτιδας, ενώ για περιπτώσεις σοβαρής ακμής χρησιμοποιείται το ιώδες φως με ακίδες του ίδιου μήκους.

Ραγάδες (Ραβδώσεις) – Χαλάρωση

Οι ραγάδες (συνήθως λευκές ραβδώσεις) προκαλούνται από το τέντωμα του δέρματος κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης στην εφηβεία, την περίοδο της εγκυμοσύνης λόγω της απότομης αύξησης όγκου ή όταν υπάρχουν σημαντικές αυξομειώσεις βάρους. Περίπου το 80% των εγκύων παρουσιάζουν ραγάδες, ενώ κάποιες φορές και ορμονικοί λόγοι ευθύνονται για αυτές. Όπως είναι τα γλυκοκορτικοειδή (κορτιζόνη) που εμποδίζουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου από τους ινοβλάστες.

Αρχικά εμφανίζονται ως κόκκινες – μωβ γραμμώσεις στην επιδερμίδα, ενώ σταδιακά μετατρέπονται σε λευκές – ασημόχρωμες που τελικά γίνονται μόνιμες.
Παρόλο που δεν εμποδίζουν την λειτουργία του δέρματος και δεν επηρεάζουν την λειτουργικότητα του, οι ραγάδες αποτελούν σημαντικό αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί αρκετές γυναίκες ακόμη και αυτές που διαθέτουν καλλίγραμμο σώμα.
Σε αρκετές περιπτώσεις η εμφάνιση των ραγάδων συνδυάζεται και με χαλάρωση για την οποία παραπονιούνται πολλές γυναίκες. Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε περιοχή της επιφάνειας του σώματος, όπως στην κοιλία μετά από απώλεια βάρους ή από τοκετό, στο στήθος μετά τον θηλασμό, στους μηρούς, στα μπράτσα αλλά και στο πρόσωπο με την απώλεια του νεανικού οβάλ σχήματος του προσώπου. Επειδή το δέρμα δεν είναι μυϊκός ιστός για να μπορεί να γυμνασθεί, η διατήρηση της σφριγηλότητάς του εξαρτάται από την περιεκτικότητα του δέρματος σε κολλαγόνο και ελαστίνη.

Η Διαδικασία 

Συνδυασμός Dermaroller & μεσοθεραπείας με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες

Ένας πολύ αποτελεσματικός συνδυασμός είναι αυτός με μεσοθεραπεία με τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες. Στην περίπτωση αυτή η ίδια η συσκευή χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της μεσοθεραπείας, καθώς τα υλικά και οι ουσίες που ο γιατρός θέλει να εφαρμόσει στο δέρμα δεν χρειάζεται να εγχυθούν με ένεση, αλλά διαχέονται και απορροφώνται πλήρως μέσω των χιλιάδων μικρονυγνών που έχει σχηματίσει το Derma Roller. Έτσι, η θεραπεία λειτουργεί τριπλά: κινητοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου με τις μικροβελόνες, βοηθάει στην πλήρη απορρόφηση των υλικών από το δέρμα και χαρίζει στην επιδερμίδα τα ευεργετικά αποτελέσματα του Red και του Blue Light.

Διάρκεια Θεραπείας

Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και την έκτασή της μία συνεδρία μπορεί να διαρκέσει 15-40 λεπτά, ενώ από την περιοχή και το βαθμό του προβλήματος θα εξαρτηθεί και ο συνολικός αριθμός εφαρμογών. Συνήθως συνιστώνται 3 – 4 συνεδρίες με απόσταση 10-15 ημέρες μεταξύ τους.

Αποτελέσματα

Η μέθοδος υπόσχεται σύσφιξη και σφρίγος, καταπολέμηση της χαλάρωσης, των ουλών και των ραγάδων, ενίσχυση σε περιπτώσεις αλωπεκίας, ενώ γενικά αφήνει ένα σαφώς πιο νεανικό στην υφή και στην όψη του δέρμα. Ανάλογα με το πρόβλημα ο γιατρός θα διαλέξει τον κατάλληλο τρόπο εφαρμογής του  Photon Derma Roller.

Απόστολος Γαϊτάνης

Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST