9 Συμβουλές για να διατηρήσουμε τα θρεπτικά συστατικά στα φρούτα και στα λαχανικά

9symvoulesgiadiathrhshthreptikwnsystatikwn_home.jpg

tn_06

Συμβουλή 6η: Καταναλώστε τα άμεσα!

Μην αφήνετε τα φρούτα κομμένα και καθαρισμένα να στέκονται για πολλή ώρα. Τα τρόφιμα οξειδώνονται εξαιτίας της έκθεσης του στον αέρα (οξυγόνο) ή την επίδραση του φωτός ή της θερμότητας. Για να κατανοήσετε το παραπάνω σκεφτείτε το αποτέλεσμα που έχει ένα μήλο αν το κόψεις και το αφήσεις. Το μαύρισμα που κάνει στη εξωτερική επιφάνεια είναι η οξειδωτική διαδικασία που υφίσταται.

arrow_previous arrow_next