Διήμερη περιβαλλοντική εκπαίδευση για την ανταποδοτική ανακύκλωση

deltia typou 2_Photo 3.jpg

 24 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

600 ΠΑΙΔΙΑ ΕΜΑΘΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. 

Στο κεντρικότερο Ολοκληρωμένο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, επί της πλατείας Αριστοτέλους, στις 22 & 23 Μαΐου, διοργανώθηκε Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης από την εταιρεία Μπάρμπα Στάθης.

Photo 2Την Κυριακή 22 Μαΐου, το συγκεκριμένο κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης ήταν μία από τις στάσεις της ετήσιας δράσης των Λυκόπουλων Θεσσαλονίκης «Βρες την Φύση μέσα στην Πόλη» και έτσι πάνω από 400 λυκόπουλα (παιδάκια 7-11 χρόνων) με τους 200 εκπαιδευτές τους (βαθμοφόροι έφηβοι) σταμάτησαν εκεί, για να παίξουν, να ενημερωθούν για την ανταποδοτική ανακύκλωση, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και να πάρουν δώρα. Ας σημειωθεί ότι για τα λυκόπουλα Θεσσαλονίκης αυτή η συνάντηση ήταν και το εναρκτήριο λάκτισμα ενός μεγάλου διαγωνισμού ανακύκλωσης που θα «τρέχει» όλο το καλοκαίρι, στον οποίο οι αγέλες που θα ανακυκλώσουν τις περισσότερες συσκευασίες θα κερδίσουν δώρα, για τα ίδια τα λυκόπουλα και την αγέλη τους. Την Δευτέρα, συνεχίστηκε η εκπαίδευση με την συμμετοχή πάνω από 100 παιδιών από το 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Barba Stathis Recycling LogoΤην εκπαίδευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο γνωστός καλλιτέχνης Γιάννης Ζουγανέλης, από τους πιο δραστήριους σε θέματα περιβάλλοντος, ο Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών Παύλος Σαλτσίδης που πέρασαν θετικά μηνύματα στους μαθητές, αλλά και στελέχη της εταιρείας Μπάρμπα Στάθης, η κα Αγάπη Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και η κα Ελένη Χατζηιωάννου Product Manager. Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης που είναι χορηγός του συγκεκριμένου Κέντρου, προσέφερε λαχανομπουκιές στα παιδιά, στα πλαίσια της προσπάθειας διαπαιδαγώγησης για ισορροπημένη διατροφή.

Όλα τα παιδιά έλαβαν ένα παιδαγωγικό dvd για τα οφέλη της ανακύκλωσης, καπέλα, όπως και μία πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων και άλλα αναμνηστικά δωράκια. Κληρώθηκαν επίσης MP4 players για τους τυχερούς του διαγωνισμού ανακύκλωσης.

Τα παιδιά υποσχέθηκαν ότι αυτό το καλοκαίρι θα είναι «καλοκαίρι συστηματικής ανακύκλωσης» και οι διοργανωτές υποσχέθηκαν αντίστοιχα, με την νέα σχολική χρονιά να πολλαπλασιάσουν τις ενέργειες ενημέρωσης και τους διαγωνισμούς και στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

bbs