17 ιδέες για πίτσες με λίγες θερμίδες

ideespitses_home.jpg

tn_00

Πίτσα χωρίς ζύμη για πίτσα δεν γίνεται! Γι αυτό, πριν ξεκινήσουμε με το τι θα βάλουμε πάνω στην πίτσα, ας δούμε πως θα φτιάξουμε την τέλεια ζύμη για πίτσα!

Η καλύτερη ζύμη για πίτσα!

Υλικά

500γρ αλεύρι δυνατό
1 και 1/3 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml=όσο ένα κουτάκι αναψυκτικού)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ή δυόσμο

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε αυτό το μίγμα για περίπου 10 λεπτά, έως ότου δούμε να αφρίζει λίγο (δείγμα ότι η μαγιά μας είναι έτοιμη). Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα βότανα (ρίγανη, βασιλικό ή ότι άλλο προτιμούμε). Ρίχνουμε και το αλάτι και ξεκινούμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Όταν η ζύμη μας αρχίζει και σφίγγει, την κάνουμε σαν μπάλα και την τοποθετούμε σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει καλά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε δυνατά για περίπου 10 λεπτά. Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχουμε είναι μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει καλά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα ξεκούραση).

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 2 μέρη και ανοίγουμε με πλάστη το κάθε κομμάτι τόσο ώστε η ζύμη να καλύπτει ένα ταψί 35εκ. (όσο πιο λεπτή είναι η ζύμη που θα ανοίξετε τόσο πιο τραγανό θα είναι το αποτέλεσμα! Γι ακόμη πιο τραγανή ζύμη πασπαλίστε με λίγο αλεύρι καλαμποκιού το ταψί μέσα στο οποίο θα ψήσετε την πίτσα σας!).

Η ζύμη σας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα υπόλοιπα υλικά της πίτσας σας!

arrow_previous arrow_next