Κρεμμυδόσουπα με γιαούρτι

new10_5124158_blog.jpg

Υλικά (για 1 μερίδα)

 

2 μέτρια κρεμμύδια   

2 κλωνάρια σέλινο

¼ μικρό λάχανο         

2 μέτρια καρότα

1 μικρό πράσο           

1 κουτ. ελαιόλαδο

Χυμός από 1 λεμόνι  

¼ κουτ. πάπρικα

¼ κουτ. σκόρδο σκόνη   

Αλάτι, πιπέρι               

1 κουτ. άπαχο γιαούρτι

 

Εκτέλεση

 

Ψιλοκόβετε τα λαχανικά και τα βράζετε σε κατσαρόλα μαζί με περίπου 50 γραμ. νερό. Αφού πάρουν μια βράση, τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ακόμα 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζουμί ξεχωριστά. Αδειάζετε τα λαχανικά στο μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και τα αναμειγνύετε. Προσθέτετε στο μπλέντερ το ζουμί και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι το μείγμα να πολτοποιηθεί εντελώς. Αδειάζετε το μείγμα σε βαθύ πιάτο και προσθέτετε το γιαούρτι. Τρώγετε ζεστό ή το αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Ζαφειράκη Αγγελική

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος