Τι πρέπει να γνωρίζετε για την αυξητική στήθους

new14_7764406_s.jpg
1. Τι είναι η αυξητική στήθους
 
Είναι η αισθητική χειρουργική επέμβαση με την οποία αυξάνουμε το μέγεθος του γυναικείου στήθους χρησιμοποιώντας προθέσεις σιλικόνης. Με τον τρόπο αυτόν ο μαστός αυξάνεται σε όγκο γίνεται πιο στητός και βγάζει προς τα έξω την εικόνα ενός ομοιόμορφου ντεκολτέ. Οι προθέσεις σιλικόνης χρησιμοποιούνται σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας, έχουν σχήμα στρογγυλό ή σταγόνας με περίβλημα σιλικόνης ή φυσιολογικό ορό.

 
2. Που απευθύνεται και σε ποιες ηλικίες
 
Συνήθως το πρόβλημα αφορά νέες κοπέλες που έχουν μικρό ή ανύπαρκτο στήθος ή γυναίκες με μικρό χαλαρό στήθος που τους δημιουργεί ένα αίσθημα κατωτερότητας. Δεν είναι λίγες οι φορές που παραδέχονται στη συζήτησή τους με τον πλαστικό χειρουργό ότι ντρέπονται να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι στην παραλία φορώντας το μαγιό τους ενώ έχει τύχει να δηλώσουν ότι σε μικρότερες ηλικίες αποφεύγουν να δημιουργήσουν σχέσεις επειδή δε νιώθουν άνετα με το στήθος τους. Οι πιο συνηθισμένες ηλικίες είναι αυτές μεταξύ 18 μέχρι 60 ετών. Επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι η συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση απευθύνεται και σε άτομα του τρίτου φύλλου όταν έχουν αποφασίσει και έχουν την κατάλληλη ψυχολογία να αποκτήσουν γυναικεία χαρακτηριστικά.
 
3. Είναι ακίνδυνες οι προθέσεις σιλικόνης;
       
      Μετά από συζητήσεις και έρευνες που έγιναν προ δεκαετίας κυρίως στις Η.Π.Α από το F.D.A.(εταιρία ελέγχου φαρμάκων και τροφίμων) διαπιστώθηκε ότι είναι ακίνδυνες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο στην αισθητική χειρουργική όσο και αποκατάσταση των μαστών μετά από μαστεκτομή.
 
4. Επίσκεψη στο ιατρείο του Πλαστικού Χειρουργού
 
Αρχικά ο ιατρός πρέπει να διαπιστώσει ότι η απόφαση της επέμβασης είναι κάτι που το θέλετε πραγματικά και ότι δεν επηρεάζεστε από τρίτους να κάνετε κάτι χωρίς τη θέλησή σας. Στη συνέχεια και αφού πάρει το ιατρικό ιστορικό σας θα περάσετε στο εξεταστήριο όπου θα δει το πρόβλημά σας και θα καταλήξει στο είδος  και το μέγεθος των προθέσεων ανάλογα με την ανατομία της περιοχής λαμβάνοντας  υπ’ όψιν και τη δική σας άποψη.
 
Κατά τη διάρκεια αυτής της εξέτασης αποφασίζεται αν οι προθέσεις σιλικόνης θα τοποθετηθούν κάτω από το θωρακικό μυ ή πάνω από αυτόν ανάλογα πάντα από το σωματότυπο, την εικόνα του θωρακικού τοιχώματος και των μαστών.
Επίσης αποφασίζεται και το είδος της τομής από όπου θα μπει η σιλικόνη, αν θα γίνει στα όρια της θηλέας άλω, υπομαστικά ή στη μασχάλη.
Μετά από αυτόν το λεπτομερή έλεγχο δίνονται οι απαραίτητες προεγχειρητικές οδηγίες και ζητούνται οι ανάλογες εξετάσεις.
 
5. Το χειρουργείο
 
Η επέμβαση αυξητικής στήθους γίνεται με γενική νάρκωση και έχει διάρκεια 1-1,5 ώρα περίπου. Οι τομές γίνονται όπως έχει προγραμματιστεί από την επίσκεψη στο ιατρείο, είναι μικρές, δεν ξεπερνούν τα 4 cm και μέσα από αυτές τις τομές δημιουργείται μια θήκη (τσέπη), είτε κάτω από το θωρακικό μυ είτε πάνω από αυτόν, όπου τοποθετείται η πρόθεση της σιλικόνης. Οι τομές συρράπτονται με τρόπο που σχεδόν δεν αφήνουν σημάδια.
 
6. Μετεγχειρητική πορεία
 
Για αυτήν την επέμβαση δε χρειάζεται νοσηλεία στην κλινική, αλλά φεύγεις την ίδια μέρα. Υπάρχει μία ήπια πιεστική επίδεση για τις πρώτες 3-4 ημέρες και στη συνέχεια και για περίπου ένα μήνα φοράτε έναν ειδικό στηθόδεσμο που παρέχει ασφάλεια προστατεύοντας το χειρουργημένο στήθος.
Αποφεύγουμε να σηκώνουμε βάρη, απότομες κινήσεις και δεν οδηγούμε για 10-15 μέρες. Στη δουλεία μας εάν δεν είναι χειρωνακτική εργασία επιστρέφουμε μετά από 4-5 μέρες από το χειρουργείο, διαφορετικά μετά από 15-20 ημέρες. Γυμναστήριο μετά από ένα μήνα περίπου.
Πρέπει πάντα να ακολουθούνται οι οδηγίες των Πλαστικών Χειρούργων  για να έχετε μια ομαλή μετεγχειρητική πορεία. Το αποτέλεσμα της επέμβασης γίνεται φανερό αμέσως και δικαιώνει την απόφαση για τοποθέτηση σιλικόνης. Το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης υπολογίζεται μεταξύ 3.500-4.500 Ευρώ ανάλογα και με την κλινική που θα γίνει το χειρουργείο.
 
Πλαστικός Χειρουργός