Σωστές διατροφικές επιλογές για ένα διαιτολόγιο χαμηλής περιεκτικότητας σε ολικά λιπαρά και κορεσμένα λίπη

new15_tn_5414252_m.jpg

 

tn_4706953_m

Τρόφιμα σε εστιατόρια ή άλλους χώρους εστίασης:

Προτιμήστε ψάρια ή άπαχα κρεατικά, μαγειρεμένα χωρίς λίπος (π.χ. ψητά).

Αποφύγετε την κατανάλωση κιμά (π.χ. μπιφτέκια), πλούσιων σε λιπαρά επεξεργασμένων τροφίμων (π.χ. λουκάνικων) και τυριών.

Αποφύγετε τις κρεμοειδείς σως, σάλτσες και αλοιφές.

Προτιμήστε φρούτα για επιδόρπιο.

 

Δήμκας Ιωάννης, Κλινικός Διαιτολόγος – Σύμβουλος Διατροφής

arrow_previous