Τα NIKAS Junior συνεισφέρουν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών μας φίλων!

new14_mikasjunior.jpg

Αθήνα, 9 Δεκεμβρίου 2010 – Η σειρά αλλαντικών NIKAS Junior βρέθηκε για άλλη μια φορά κοντά στους μικρούς της φίλους, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία για μια πρωτότυπη περιβαλλοντική εκπαίδευση στο κέντρο της Αθήνας, και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που χορηγεί η NIKAS, στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Αλεξάνδρας. Η εκδήλωση, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΤΕΧΑΝ, εντάσσεται στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης σε μαθητές και είχε ως στόχο την ενημέρωση για τις αρχές, τη διαδικασία και τη σημασία της ανακύκλωσης ως υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη τη… θεωρία της εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων και να ανακυκλώσουν συσκευασίες από πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί. Το ρόλο του «εκπαιδευτή» ανέλαβαν στελέχη της NIKAS και της ΤΕΧΑΝ, με τη συμβολή του γνωστού Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης Βασίλη Πάτρα και του δημοφιλούς τραγουδιστή Κωνσταντίνου Χριστοφόρου, που έδωσαν με τη σειρά τους το καλό παράδειγμα στους μαθητές. Τη σκυτάλη του «μαθήματος» πήρε ειδικά εκπαιδευμένη χορογράφος-ξυλοπόδαρος, που παρέσυρε το κοινό της σε διαδραστικά παιχνίδια με στόχο την ευκολότερη και καλύτερη αφομοίωση των αρχών της ανακύκλωσης, ενώ στα παιδιά μοιράστηκαν δώρα από το NIKAS JUNIOR καθώς και ενημερωτικό υλικό.

 

Η κα. Χρυσάνθη Κοροπούλη, Brand Manager NIKAS Junior, σχολίασε σχετικά: «Αδιαμφισβήτητα τα παιδιά αποτελούν το μέλλον του πλανήτη μας. Στη NIKAS θεωρούμε καθήκον μας την επένδυση στη σωστή εκπαίδευσή τους από μικρή ηλικία, έτσι ώστε μέσω της ανακύκλωσης να συμβάλλουν στη μείωση των απορριμμάτων και γενικότερα να αναπαράγουν πρακτικές περιβαλλοντικής ευαισθησίας. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, αποδείξαμε για άλλη μια φορά έμπρακτα την υπεύθυνη παρουσία και δράση της NIKAS, που σαράντα χρόνια τώρα βρίσκεται κοντά στην ελληνική οικογένεια».

 

Τα αλλαντικά NIKAS Junior παρασκευάζονται από  μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, ενώ η ειδικά μελετημένη σύνθεση τους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και μόνο 5% λιπαρά! Τα προϊόντα της σειράς περιλαμβάνουν: τη μοναδική πάριζα, το αγαπημένο παριζάκι, την εύχρηστη και παιχνιδιάρικη συσκευασία mini μεριδούλες πάριζας, τα γευστικά λουκάνικα Φρανκφούρτης και την ξεχωριστή pizza με ζύμη με γάλα, πάριζα Junior, τυρί gouda και ντομάτα. Υπενθυμίζεται ότι τα προϊόντα NIKAS Junior Πάριζα και Παριζάκι αναδείχθηκαν «Προϊόν της Χρονιάς 2010» από τους Έλληνες καταναλωτές. Γιατί… «Βλέπεις NIKAS, είναι καλό» και για το περιβάλλον!

{gallery}nikastex{/gallery}