Βάλτε τη βρώμη στη ζωή σας!

new7_shutterstock_7503358.jpg

Ένα πολύτιμο δώρο υγείας, ευεξίας και ομορφιάς από τα δημητριακά Quaker

 

Αθήνα, 27 Μαΐου 2010. Με μια νέα διαφημιστική καμπάνια και κεντρικό πρόσωπο το γνωστό κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Κωνσταντίνο Ξένο, το δημητριακό βρώμης Quaker έρχεται να μπει δυναμικά στην καθημερινή μας διατροφή για να μας προσφέρει την πολύτιμη θρεπτική του αξία.

Η βρώμη, το μοναδικό αυτό δημητριακό, βρίσκεται στη βάση της Μεσογειακής Διατροφή. Η βρώμη Quaker, λόγω της ιδιαίτερα περιορισμένης επεξεργασίας που υφίσταται, διατηρεί στο ακέραιο όλα τα θρεπτικά της συστατικά. Αυτό το γνωρίζουν καλά οι διατροφολόγοι και γι’ αυτό συνιστούν ανεπιφύλακτα την ένταξή της στο καθημερινό διαιτολόγιό μας.  Αντιοξειδωτικά, διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και βιταμίνες περιέχονται σε μεγάλες ποσότητες στη βρώμη και περιμένουν τη στιγμή που θα την καταναλώσουμε για να προσφέρουν τη θρεπτική τους αξία στον οργανισμό μας. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μια μερίδα των 40 γρ. νιφάδων βρώμης, αρκεί για να καλύψει το 15% των ημερήσιων αναγκών μας σε φυτικές ίνες! 

 

quakerΣήμερα, οι πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έρχονται πλέον να επιβεβαιώσουν με σαφή τρόπο ότι η βρώμη έχει σημαντικά ευεργετική επίδραση σε ένα μεγάλο εύρος των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού, όπως το καρδιαγγειακό, το πεπτικό και το ανοσοποιητικό σύστημα, ο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου και του σωματικού βάρους, αλλά και στην επίτευξη ευεξίας και τη βελτίωση της φυσικής εικόνας μας, μέσω των πολύτιμων αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει. Είναι λοιπόν σίγουρο ότι οι ευεργετικές ιδιότητες της βρώμης μας αφορούν όλους.

 

Επισκεφθείτε το site www.quakeroats.gr που έχει δημιουργήσει το Quaker ειδικά για τη βρώμη, διαβάστε περισσότερα για τις ευεργετικές της ιδιότητες και βρείτε πρωτότυπες και γεμάτες φαντασία συνταγές με βρώμη (γλυκές και αλμυρές) και τρόπους για να πειραματιστείτε με το μοναδικό αυτό δώρο της φύσης και να το απολαύσετε όποια ώρα της ημέρας προτιμάτε, από το πρωινό, μέχρι το βραδινό.