Πως Θα επιλέξω το κατάλληλο Summer Camp για το παιδί μου;

new7_4644901_blog.jpg

Μπορεί η τελευταία ημέρα του σχολείου να είναι μια ημέρα χαράς για τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα για πολλούς γονείς αποτελεί και μια ημέρα άγχους & αναζήτησης.

Η ερώτηση που κυριαρχεί είναι: “Τι θα κάνει το παιδί μου τελειώνοντας το σχολείο;”

Το άρθρο αυτό δίνει μερικά βασικά βήματα που θα βοηθήσουν τους γονείς να επιλέξουν πιο εύκολα ένα καλοκαιρινό Camp για τα παιδιά τους.

 

Κάντε την Σωστή Επιλογή

 

Η επιλογή ενός προγράμματος καλοκαιρινού camp για το παιδί σας πρέπει να περιλαμβάνει μια  ολοκληρωμένη έρευνα δίνοντας μεγάλη πολλή προσοχή σε διαφόρους παραμέτρους και αυτό γιατί η εμπειρία του Camp θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή του παιδιού σας!

 

1.Συζητηστε με το παιδί σας

Συζητήστε με τα παιδιά σας για το πώς θα επιθυμούσαν να περάσουν το καλοκαίρι & σιγουρευτείτε ότι θα επιλέξετε ένα Camp βασισμένο στις ανάγκες και τις επιθυμίες των παιδιών σας, και όχι απλώς στις δικές σας προτιμήσεις.

 

2.Κάντε την έρευνα αγοράς σας

Συγκεντρώστε πληροφορίες από ενημερωτικά φυλλάδια, το Ιντερνέτ και καταχωρήσεις στα ΜΜΕ για παιδικά camp και οργανώστε τα σε μια λίστα βάση της τοποθεσίας, της τιμής ,των πλεονεκτημάτων & των μειονεκτημάτων που παρουσιάζουν και μιλήστε με τους υπευθύνους για να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

 

3.Δείτε τις δραστηριότητες που προσφέρει

Ρωτήστε για τις δραστηριότητες που συμπεριλαμβάνει το camp,την συχνότητά τους και αν υπάρχουν έξτρα χρεώσεις.

 

3.Ποιος είναι ο οικονομικός προϋπολογισμός σας

Ελέγξτε την οικονομική σας δυνατότητα έτσι ώστε να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού ενόψει καλοκαιριού. Ψάξτε να βρείτε την καλύτερη λύση στα λεφτά που διαθέτετε αλλά να είστε πολύ προσεκτικοί με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει το καθένα και την ασφάλεια που παρέχει.

 

4.Αξιολογήστε την τοποθεσία

Μάθετε αρκετά για την τοποθεσία των δραστηριοτήτων,για τις εγκαταστάσεις, τις ευκολίες που παρέχουν , εάν υπάρχει χώρος σκίασης για τα παιδιά κατά τις ώρες 12:00 – 14:00 & επισκεφτείτε τις αν είναι δυνατόν για να έχετε μια πλήρη εικόνα.

 

5.Ρωτήστε για το προσωπικό

Μάθετε για το προσωπικό που απασχολείτε από ποιους αποτελείτε, τι εκπαιδευτικό υπόβαθρο έχουν, τι εμπειρία έχουν με τα παιδιά & με καλοκαιρινά camp.

 

6.Μάθετε για την ιατρική κάλυψη

Ρωτήστε για την ύπαρξη ιατρού κατά την διάρκεια όλων των δραστηριοτήτων και διευκρινίστε ότι δεν αναφέρονται σε απλό νοσηλευτικό προσωπικό ή στην παρουσία γυμναστών με γνώσεις πρώτων βοηθειών.

 

7.Τέλος δείτε αν ταιριάξει στο πρόγραμμά σας

Η αναχώρηση & η επιστροφή των παιδιών γίνεται από μέρος που βολεύει την οικογένεια ή είναι κοντά στο σπίτι? Η επιστροφή των παιδιών είναι σε ώρα που βολεύει τους γονείς? Και αν όχι υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επέκτασης με φύλαξη των παιδιών?

 

Executive Summary Conclusion

Μην παρασύρεστε από χαμηλές ή υψηλές τιμές, ελέγξτε όλες τις παραπάνω παραμέτρους και βρείτε πραγματικά αυτό που ταιριάζει στο παιδί σας & σε σας χωρίς να κάνετε καμιά έκπτωση στην ασφάλεια του παιδιού σας!

 

 

 

 

Μαραμπότος Κορνήλιος

 

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Ειδίκευση σε θέματα Μαζικού Αθλητισμού-Αναψυχής

& Οργάνωσης Διοίκησης Αθλητισμού

 

www.pai-zo.gr