Μόδα Μαγιό Καλοκαίρι 2010: Θέλω να πάρω μαγιό!! Αλλά τι μου ταιριάζει;

new7_1936759_blog.jpg

Και ενώ είμαστε έτοιμες να ξεπροβοδίσουμε την άνοιξη και να υποδεχτούμε το καλοκαίρι, ένα άγχος αρχίζει να μας διακατέχει προκειμένου να διαλέξουμε και να “προλάβουμε” να πάρουμε το σωστό μαγιό…. Και φυσικά όλες οι γυναίκες ξέρουμε πως το μαγιό δεν είναι  απλά μια αγορά. Είναι η απόλυτη καλοκαιρινή αγορά και πολλές φορές δεν μένουμε μόνο σε ένα. Οι καιροί όμως φέτος είναι δύσκολοι και για το λόγο αυτό, προκειμένου να προστατέψουμε το πορτοφόλι μας και να ανεβάσουμε την διάθεσή μας θα δώσουμε μερικά tips ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

Πρώτη και σημαντικότερη συμβουλή!! Αποδεχτείτε το σώμα σας και μην αρχίζετε τις υστερίες επειδή ο χειμώνας ήταν γεμάτος γευστικές απολαύσεις και …αμαρτίες. Σκεφτείτε πως και αυτό έχει την χάρη του και σίγουρα για να το κάνατε θα σας προσέφερε έστω και για λίγο ικανοποίηση. Οι «αφράτες» περιφέρειες έχουν και αυτές την χάρη τους ενώ το σώμα τύπου “κλεψύδρα”, άλλωστε, αποτελεί την ιδανική μορφή για μαγιό.

 

Επιχείρηση….σουτιέν!!

 

Εάν έχετε μικρό στήθος μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε τύπο σουτιέν το οποίο φέρει έστω και μια μικρή ενίσχυση. Συνήθως μαγιό σε στυλ  «halter» (βλ. εικόνα 1), ιδιαιτέρως όταν διαθέτουν και ενίσχυση, είτε έχουν τιράντες είτε είναι στράπλες, προικίζουν περισσότερο τα μικρά στήθη. Επίσης, το στυλ αυτό είναι ιδανικό για γυναίκες που δεν έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση με το στήθος τους και δεν θέλουν να είναι πολύ αποκαλυπτικές…

Τα κοφτά τριγωνάκια (βλ. εικόνα 2)από την άλλη, ξεγελούν το μάτι και κάνουν το στήθος να φαίνεται πιο μεγάλο και στητό, αφού το δέσιμο στο λαιμό ανασηκώνει το στήθος.

Για εσάς που έχετε μεγάλο στήθος, δεν πρέπει να επιλέξετε σουτιέν με ενίσχυση (εκτός κι αν θέλετε να το τονίσετε κι άλλο!). Τα μαγιό τύπου «bandeau» (βλ. εικόνα 3) ανεβάζουν το στήθος, αναδεικνύουν τους ώμους και μακραίνουν το λαιμό, ξεγελώντας έτσι το μάτι και κάνουν το στήθος να φαίνεται μικρότερο. Ακόμη, είναι καλύτερο να αποφύγετε τα εμπριμέ (ιδιαίτερα τα «ψιλά» εμπριμέ) και να επιλέξετε ένα μονόχρωμο σουτιέν ή ένα φλοράλ σουτιέν με μεγάλα μοτίβα που θα ξεγελάσει και πάλι το μάτι.

 

Το σλιπ…!!

 

Αρχικά, εάν είστε από τις τυχερές που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στους γοφούς τότε απλά επιλέξτε οποίο μαγιό επιθυμείτε! Όσο πιο αποκαλυπτικό, τόσο πιο πολύ θα μαγνητίζετε τα βλέμματα… Αλλά μην ξεχνάτε! Παν μέτρον άριστον…. Αφήστε και λίγο την φαντασία τους να δουλέψει! Εξάλλου, τα πολύ προκλητικά μαγιό δεν απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν «δεύτερα» ή «κιτς»…

Εάν πάλι έχετε γεμάτους αλλά ανορθωμένους γλουτούς τότε έχετε τον ιδανικό σωματότυπο για σλιπάκι τύπου brazilian (βλ. εικόνα 4) (μην το φοβηθείτε, θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο κομψή θα δείχνετε!).

Για γυναίκες με ψωμάκια στα πλαϊνά είναι ιδανικά τα σλιπάκια με φαρδιά φάσα γύρω-γύρω και όχι τα κορδονάκια (όσο πιο λεπτό, τόσο περισσότερο πιέζει και τόσο περισσότερο αναδεικνύει το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο). Καλή επιλογή είναι τα σλιπάκια που δένουν στα πλάγια αλλά με φαρδιά και πλούσια τελειώματα (βλ. εικόνα 5), τα οποία δημιουργούν γεμάτους κόμπους. Ακόμη, εάν έχετε γεμάτη περιφέρεια προτιμείστε μονόχρωμο και σκούρο σλιπ προκειμένου να μην τραβάτε την προσοχή σε αυτό το σημείο και τονίστε καλύτερα το πάνω μέρος του σώματος φορώντας ένα εντυπωσιακό σουτιέν (βλ. εικόνα 6) ή ένα εντυπωσιακό καπέλο! Προσοχή! Επιλέξτε ένα μόνο εντυπωσιακό αξεσουάρ…εάν φορέστε πολλά ογκώδη βραχιόλια, μακριά κολιέ, εντυπωσιακή τουνίκ και καπέλο «υπερθέαμα» μπορεί να έχετε τραβήξει την προσοχή από τα ψωμάκια, αλλά ίσως θα ήταν καλύτερα να είχε μείνει εκεί…

Εάν έχετε ψηλά και αδύνατα πόδια διαλέξτε ένα σλιπάκι, που να ανεβαίνει λίγο πιο ψηλά  στις πλευρές των μηρών σας για να τονίσετε το δυνατό σας σημείο.

 

 

Extra tips!!

 

Εάν θέλετε να τονίσετε μια λεπτή μέση ή να δημιουργήσετε την εντύπωση μιας λεπτής μέσης επιλέξτε ένα ολόσωμο μαγιό που θα είναι σ’ ένα βασικό χρώμα και στην περιοχή της μέσης το χρώμα θα αλλάζει και θα είναι σε πιο σκούρο τόνο (βλ. εικόνα 7).

Επίσης, εάν αγοράσετε ολόσωμο μαγιό, δώστε μεγάλη προσοχή στο να πάρετε το κατάλληλο μέγεθος: αν σας στενεύει θα πετάνε τα ψωμάκια και δε θα στρώνει καλά στο στήθος, ενώ αν είναι έστω και λίγο πιο μεγάλο θα κάνει ζάρες και θα φαίνεται ξεχειλωμένο από την πρώτη κιόλας μέρα που θα μπείτε στη θάλασσα…

Γενικά, εάν δεν θέλετε να τονίσετε το σώμα σας και να φαίνεστε ακόμα πιο λεπτή τότε αγοράστε μαγιό σκουρόχρωμα και Lycra. Αποφύγετε τα μεγάλα εμπριμέ και τα floral στα ολόσωμα μαγιό γιατί προσθέτουν όγκο.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση εμπιστευτείτε και λίγο το ένστικτό σας: δοκιμάζοντας ένα μαγιό, μονόχρωμο ή εμπριμέ, με μεγάλα ή μικρά μοτίβα, φλοράλ ή μη, προσέξτε: «το μοτίβο είναι τοποθετημένο στην κατάλληλη θέση για το δικό μου σώμα; Καλύπτει, ξεγελάει το μάτι, τραβά την προσοχή στο δυνατό μου σημείο ή μήπως τονίζει τις ατέλειες;». Ίσως μια καλή φίλη να μπορεί να σας διευκολύνει…αν έχει την υπομονή που χρειάζεται η επιχείρηση «αγορά μαγιό»!!!

 

φωτογραφίες: victoriassecret.com

 

 

Νικολάκη Δέσποινα

Υπεύθυνη σύνταξης και επιμέλειας ενοτήτων Μόδας – Ομορφιάς – Ψυχαγωγίας

{gallery}magio2010{/gallery}