Ξιφίας σουβλάκι

new_ksifiassouvlaki.jpg

Υλικά

10 σουβλάκια ξιφία, έτοιμα συσκευασμένα
3 φέτες ψωμί του τοστ ψίχα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
40γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί του τοστ ψίχα, την ρίγανη, το πεκορίνο, το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το κρασί, τις σκελίδες του σκόρδου, τοποθετούμε τα σουβλάκια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 με 15 λεπτά περίπου στους 220°C. Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr