Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΡΧΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ TOY KAΛΙΟΥ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ

deltia typou 2_packshot-02.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 17/3/2010

Την 1η Μαρτίου 2010, δημοσιεύτηκε η επίσημη έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), σύμφωνα με την οποία η πρόσληψη καλίου μέσω της διατροφής βοηθάει στη διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης1.
Ο Διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της Unilever στην Ελλάδα, κ. Γρηγόρης Αντωνιάδης, σχολιάζει χαρακτηριστικά: «η έγκριση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) αποδεικνύει τη θετική σύνδεση μεταξύ της πρόσληψης καλίου και της διατήρησης φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης. Το Becel pro-activ εμπλούτισε με κάλιο μια σειρά προϊόντων –μαργαρίνη και ροφήματα φρούτων- για να συμβάλει στη φροντίδα της αρτηριακής πίεσης. Στο πλαίσιο μια υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής τα προϊόντα αυτά βοηθούν στην αύξηση της πρόσληψης καλίου».

Τα μπλε προϊόντα Becel pro-activ με κάλιο έχουν σχεδιαστεί για άτομα που θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη καλίου στη διατροφή τους και μάλιστα σε καθημερινή βάση, καθώς το ιχνοστοιχείο αυτό δεν αποθηκεύεται από το σώμα μας. Το κάλιο βοηθάει τον οργανισμό μας να αποβάλει το υπερβάλλον αλάτι και φροντίζει έτσι την αρτηριακή μας πίεση.
Διατίθεται ως μαργαρίνη σε συσκευασία των 250γρ. και ως ρόφημα φρούτων σε συσκευασία των 4 Χ 100 ml, σε 2 γεύσεις φραμπουάζ και ροδάκινο-βερίκοκο.

1 Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to potassium and maintenance of normal muscular and neurological function (ID 320, 386) and maintenance of normal blood pressure (ID 321) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/20061, EFSA Journal 2010; 8(2):1469