Η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, υποστηρίζει την προσπάθεια της Creta Farm να αντικαταστήσει τα ζωικά λίπη με ελαιόλαδο στα προϊόντα της

new6_creta1.jpg

cretafarmΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την υποστήριξη της καινοτομίας της Creta Farm να αντικαταστήσει τα ζωικά λίπη με ελαιόλαδο στα προϊόντα της, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, κ. Δημήτριος Κιόρτσης, σε δορυφορική ομιλία που διοργάνωσε η Creta Farm, με θέμα «Αντικατάσταση ζωικού λίπους με ελαιόλαδο και παχυσαρκία». Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου Παχυσαρκίας, στο οποίο η Creta Farm  συμμετείχε ως αργυρός χορηγός.

Ομιλητές ήταν η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και Καθηγήτρια Διατροφής – Διατροφολογίας, κ. Μαρία Χασαπίδου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, κ. Αντώνιος Ζαμπέλας. Στόχος της ομιλίας ήταν να παρουσιαστούν όλες οι νεότερες εξελίξεις που αφορούν στις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου και πως αυτό συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και των χρόνιων νοσημάτων. Πρόεδρος της συζήτησης, ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, κ. Δημήτριος Κιόρτσης.

 

creta2Στην εισήγηση του ο κ. Κιόρτσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία ελέγχου της κατανάλωσης λίπους, καθώς και στην αντικατάσταση των περισσοτέρων κορεσμένων λιπαρών με ακόρεστα φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, σύμφωνα με τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μετά το πέρας της συζήτησης, σε δήλωση του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας έχουμε αποφασίσει ομόφωνα ότι οι προσπάθειες που κάνει η Creta Farm και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία θέλει να αντικαταστήσει τα κορεσμένα λίπη με ελαιόλαδο, μπορεί να βοηθήσουν ιδιαίτερα στην υγεία, στην πιθανή μείωση του σωματικού βάρους και στη βελτίωση του μεταβολισμού. Γι’ αυτό η Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας θέλει να επιβραβεύσει τέτοιες προσπάθειες, που μόνο θετικά στοιχεία μπορεί να έχουν για την υγεία μας, εφόσον περιορίζουμε σημαντικά τα κορεσμένα λιπαρά οξέα».

 

Αναλύοντας το ρόλο του ελαιολάδου στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, η κ. Χασαπίδου ανέφερε: «Ένας σημαντικός αριθμός πρόσφατων μελετών δείχνει ότι η αντικατάσταση των ζωικών λιπών με ελαιόλαδο, στο πλαίσιο μιας ισοζυγισμένης θερμιδικά και πλήρους σε θρεπτικά συστατικά δίαιτας, συντελεί στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας». Στην εισήγηση του ο κ. Ζαμπέλας τόνισε ότι στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας, σημαντικό ρόλο δεν παίζει μόνο η χαμηλή πρόσληψη λίπους αλλά και η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα του λόγου κορεσμένων με μονοακόρεστα λιπαρά.

 

Η Creta Farm, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε από την Κρήτη, αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο και πλέον εξειδικευμένο όμιλο επιχειρήσεων κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα. Παράλληλα, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λίγες εταιρείες που δραστηριοποιούνται και στην Αμερικανική αγορά, ενώ έχει κατοχυρώσει πατέντα ευρεσιτεχνίας για τα προϊόντα της σε 90 χώρες. Στόχος της Creta Farm είναι να πρωτοστατήσει στην παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή παράγοντας καινοτόμα προϊόντα που ενισχύουν το προφίλ των ελληνικών επιχειρήσεων παγκοσμίως.