Τούρτα αμυγδάλου

new3_4966080_blog.jpg
Υλικά

3 έτοιμα παντεσπάνια
750γρ κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
500γρ αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
1 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα φιλέ για το στόλισμα
½ φλιτζάνι λικέρ πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
κερασάκια για το στόλισμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.
Βάλτε 1 μεγάλο παντεσπάνι στην πιατέλα σερβιρίσματος, αλείψτε το με λικέρ με τη βοήθεια ενός πινέλου, κάντε μία στρώση με σαντιγί, πασπαλίστε με αμυγδαλόψιχα και με ξύσμα πορτοκαλιού.
Επαναλάβετε με τα άλλα δύο παντεσπάνια και τελειώστε με κρέμα σαντιγί, με την οποία θα καλύψετε και τα πλάγια της τούρτας σας. Κάντε αν θέλετε σχέδια με το κορνέ ή δημιουργήστε αυτοσχέδιο κορνέ κάνοντας με μια λαδόκολλα ένα χωνί, ρίξτε μέσα τη σαντιγί και στολίστε την τούρτα σας. Πασπαλίστε την τούρτα σας με αμύγδαλο φιλέ μέχρι να καλυφθεί σχεδόν όλη η επιφάνειά της. Τελειώστε βάζοντας λίγα κερασάκια, ή ακόμα καλύτερα, φλούδες από γλυκό πορτοκάλι!

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr