Σούπα θαλασσινών σερβιρισμένη μέσα σε ψωμάκι

new3_2327234_blog.jpg

Υλικά για 6 άτομα

200γρ μύδια (χωρίς το κέλυφος)
300γρ γαρίδες αποφλοιωμένες
300γρ πατάτες ψιλοκομμένες (σε κυβάκια)
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος extra light (3%)
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη light
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
3 φλιτζάνια νερό
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)
6 μικρά καρβελάκια ψωμί (ατομικά)

Εκτέλεση

Κόβετε από τα καρβελάκια το πάνω μέρος και αφαιρείτε την ψίχα από το εσωτερικό τους, προσεκτικά ώστε να μην δημιουργήσετε τρύπες.
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα μύδια και τις γαρίδες να βράσουν, με τόσο νερό ώστε μόλις να τα σκεπάζει. Βράστε για περίπου 5-7 λεπτά. Στραγγίστε τα και κρατήστε το ζουμάκι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε το κρεμμυδάκι να σοταριστεί μαζί με τη μαργαρίνη. Μόλις μαραθεί καλά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το ζουμάκι στο οποίο έβρασαν τα θαλασσινά σας, το νερό, τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Βράστε μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι πατάτες, και στη συνέχεια ρίξτε τα θαλασσινά και αφήστε να βράσουν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά. Τέλος ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε μέχρι να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά.
Σερβίρετε τη σούπα μέσα στα ατομικά καρβελάκια , πασπαλίζοντας από πάνω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr