Σοκολατάκια γεμιστά με φρέσκες φράουλες

new3_737014_low.jpg
Υλικά

250γρ σοκολάτα κουβερτούρα (2 συσκευασίες)
500γρ φράουλες

Εκτέλεση

Πλύντε τις φράουλες, αφήνοντας το κοτσάνι τους. Αφήστε τις να στραγγίξουν και στεγνώστε τις τελείως με χαρτί κουζίνας. Βάλτε τις στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
Στρώστε σε ένα ρηχό ταψί ή μια μεγάλη πιατέλα λαδόκολλα για να ακουμπήσετε τις φράουλες. Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό. Μόλις βράσει, ακουμπήστε από πάνω μια μικρότερη κατσαρόλα, φροντίζοντας να μην ακουμπά στον πάτο της άλλης, αλλά να ζεσταίνεται από το καυτό νερό. Έτσι θα έχετε ένα αυτοσχέδιο μπεν-μαρί. Μέσα στο μικρό κατσαρολάκι ρίξτε την κουβερτούρα που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, για να λιώσει γρηγορότερα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει τελείως.
Κρατήστε μια φράουλα από το κοτσάνι της και βουτήξτε την μέσα στην σοκολάτα, στριφογυρίζοντάς την απαλά. Σηκώστε την, κρατήστε την πάνω από το κατσαρολάκι με τη ζεστή σοκολάτα και αφήστε την σοκολάτα που περισσεύει να στραγγίξει και πάλι μέσα. Στη συνέχεια αφήστε τη φράουλα με τη σοκολάτα πάνω στο χαρτί, με το οποίο έχετε καλύψει το ταψί/πιατέλα. Επαναλαμβάνετε για όλες τις φράουλες. Όταν έχετε καλύψει όλες τις φράουλες με σοκολάτα, βάλτε τις στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Τα σοκολατάκια αυτά πρέπει να καταναλώνονται σχετικά γρήγορα, γιατί σιγά-σιγά το κοτσανάκι τους μαραίνεται και οι φράουλες αφήνουν τους χυμούς τους και ζαρώνουν. Γι αυτό φροντίστε να τα προετοιμάσετε περίπου 2-3 ώρες πριν τα σερβίρετε και μην φτιάξετε πολλά παραπάνω από αυτά που πιστεύετε ότι θα καταναλωθούν.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr